Rize’de Toplu Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediyelerin SGK borçları ile ilgili CHP'ye yüklendi. Erdoğan "Borçlarının hatırlatılması CHP'yi rahatsız etti" diye konuştu. CHP lideri Özgür Özel'in açıklamaları hakkında konuşan Erdoğan isim vermeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da gönderme yaptı, "Dans gösterisine, vals gösterisine gelince para var. Gazetecilere Roma turu yaptırırken para var. Ancak SGK'ye borç ödemeye gelince para yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Allah ömür verdikçe Rize ve diğer 80 ilimiz için çalışmaya, taş üstüne taş koymaya, hayalleri tek tek gerçekleştirmeye devam edeceğiz.

İnşası tamamlanan eserler için Rize’de bulunuyoruz. Son yılların en şiddetli sel baskınında ev ve iş yerlerimiz hasar görmüştü. Hemen kolları sıvadık gece gündüz demeden arkadaşlarımız çalıştı. Konutlarımızı, dükkanlarımızı söz verdiğimiz şekilde pırıl pırıl tamamladık. Toplam 108 konutun yanı sıra 10 dükkânı tamamladık. Bugün anahtar teslimini gerçekleştiriyoruz. Bir çok kentsel dönüşüm projesine de imza attık, 133 konut 20 dükkan inşa edildi.

Güncel rakamlarla Ayder'e toplam 2 milyar 687 milyon liralık yatırım yaparak eski güzelliğine kavuşturduk. Rize İyidere Lojistik Limanı inşaatının gerçekleşme oranı yüzde 50'yi geçti. Proje bedeli 6,4 milyar liraya varan projeyi 2026'da tamamlamayı hedefliyoruz.

MHP'li İsmail Özdemir 154 Kişiden Sonra Yeni İsimleri Hedefe Koydu MHP'li İsmail Özdemir 154 Kişiden Sonra Yeni İsimleri Hedefe Koydu

BELEDİYELERİN SGK BORÇLARI: SGK'ya olan borçlarını ödemeliler, CHP yönetimi çok rahatsız oldu, borçlarının hatırlatılması CHP'yi rahatsız etti.

CHP'ye geçen belediyelerin borcu katlanarak artıyor. İlk 5 belediyenin borcu 9 ila 883 kat arttığını görürsünüz. Bunların borç ödeme gibi bir alışkanlıkları yok. Eski genel başkanları, genel müdürlüğü döneminde SSK'yı batırmıştı. Atıp tutmayı çok iyi biliyorlar, ama borç ödemeye gelince ara ki bulasın. Dans gösterisine, vals gösterisine gelince para var. Gazetecilere Roma turu yaptırırken para var. Ancak SGK'ye borç ödemeye gelince, yetimin, emekçinin hakkını ödemeye gelince para yok. Öne sürülen bahanelerin hiçbirini kabul etmiyoruz. Bakanlığımız parti ayrımı göstermeden borçları tahsil edecek. Duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz." 

Kaynak: Haber Merkezi