Toplantıda konuşan Kocamaz hem yerel hem genel iktidarı sert bir dille eleştirdi. Burhanettin Kocamaz yerel seçim startını 26 Ağustos'ta Afyonkarahisar'da 'Büyük Taarruz' başlığı ile vereceklerini belirtti. Kocamaz ayrıca herkesi İYİ Parti'de siyaset yapmaya ve aday adayı olmaya davet etti.


Haber: Rabia ARSLAN /Meryem KARADAĞ


Hilton otelinde yapılan Kahvaltılı basın toplantısında açılış konuşmasını Mersin İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Dutar yaptı. Ardından İYİ Parti Milletvekili Burhanettin Kocamaz yatırımlar, yerel seçim ve kente dair bir çok konu hakkında konuştu. Burada hem yerel yönetime hem de mevcut iktidara yüklenen Kocamaz, 'Gelin İYİ Parti'de siyaset yapın ve aday adayı olun' çağrısında bulundu.


'MERSİN MUHALİF KANADININ YÖNETTİĞİ BİR KENT GİBİ GÖZÜKÜYOR'


Yerel seçimle ilgili konuşan Mehmet Dutar, ' İYİ Parti'nin yüklendiği misyon, kimseyi ötekileştirmeden ayrıştırmadan birlik ve beraberlik içerisinde devam ettirmektir. Bu kente yapılacak her şey sizin, bizim hepimizindir. Türkiye'de artık genel seçim bitti ve yerel seçim sürecine giriyoruz. Mersin bizim kaderimiz, ruhumuzun bir parçası... Mersin ne yazık ki alamadığı yatırımlar ile kalabalık bir köy görüntüsündedir. Yüksek binalar, bilinçsiz yerleşme, denizi halkından çalınmış Mersin'le karşı karşıyayız. İlçeler de betonlaşmış durumda. Uzaktan bakıldığında Mersin muhalif kanadının yönettiği bir kent gibi gözüküyor. Ama Mersin 13 ilçesiyle bir bütün. Ve biz bütün belediyelere talibiz' şeklinde konuştu.


'HEM YEREL İKTİDAR HEM GENEL İKTİDAR İLE MÜCADELE ETTİK'


Hem yerel iktidarlarla hem de genel iktidarlarla mücadele ettiklerini belirten Vekil Kocamaz, 'Mersin'de beklediğimizi bulamadık. Neden çünkü bir tarafta koskoca Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün imkanlarını kullanan bir genel iktidar diğer tarafta da yerelde büyük belediyeler CHP'de, diğer belediyeler de MHP'de. İyi Parti'nin hiçbir belediyesi yok. Ve biz bu şartlarda hep birlikte gösterdiğimiz gayret ile ancak bu kadar bir netice alabildik. Yani hem yerel iktidar hem genel iktidar ile mücadele ettik. Dolayısıyla İYİ Parti'nin burada başarılı olmaması için hem yerel belediyeler hem genel iktidar elinden gelen her şeyi yaptı. Ama biz İYİ Partililer olarak cesur yürekliler olarak hiçbir zaman hiç kimseye boyun eğmeyecek, pes etmeyeceğiz, mücadeleye devam edeceğiz' dedi.


'ÜLKEYİ ÇOK KÖTÜ GÜNLER BEKLİYOR'


Suriye konusuna da değinen Burhanettin Kocamaz, 'Memleket nereden nereye geldi. Beka diye milleti aldatmaya çalışanlar, ülkeyi soktukları durumda bekanın ne olduğunu, ne demek olduğunu görür. Gelecekte bu ülkeyi çok kötü günler bekliyor. Bu ülkenin demografik yapısı her geçen gün Türk Milleti adına geriye gidiyor. Suriyeli kadınların doğurduğu çocuk ortalaması 5,5. Bizim insanlarımızın ise yaklaşık 1,3. Onlar 15'inde, bizim kızlar 29'unda evleniyor. Atatürk bugünleri görüp, 'Ülkeyi yönetenler gaflet, dalalet, delalet içinde bulunabilirler' demiş. Bugün o günleri yaşıyoruz' diye konuştu.


'ÜRETİCİYİ TÜCCARA BOĞDURUYORLAR'


Çiftçinin yaşadığı mağduriyeti dile getiren Kocamaz, 'Mersin bir tarım memleketi, tanıdığımız tek bir çiftçi mutlu mu? Ankara'da her gün değişik bölgelerden bizi arayıp şikayet ediyor. Yanlış politikalar neticesinde tarım koridoru diyerek devletin elindeki bütün toprak mahsulü dediğimiz depoların hepsi dolmuş. Yazık değil mi bu çiftçiye üreticiye. 8,5 TL'ye ilan ettikleri buğday piyasada 5-6 TL. Şimdi mısır hasadı geldi. Hala fiyat açıklanmadı. Çiftçinin 7 TL'ye mal ettiği mısıra piyasada 4,5 TL veriliyor. Üreticiyi tüccara boğduruyorlar. Bu iktidar geldiği günden bu yana tarımı, hayvancılığı bitirmek için elinden ne gelirse yaptı. Ve bugün insanlar çiftçilik yapmak istemiyor. Üretici çiftçilerin yaş ortalaması 45'in üzerine çıktı. Gençler tarımla uğraşmak istemiyor. Çünkü orada gelecek görmüyor. Babaları evlatlarını tarlada çalıştıramıyor' ifadelerini kullandı.


SEÇİM ZAMANI VERİLEN SÖZLER UNUTULDU!


Milletin çektiği sıkıntıları dile getireceklerini söyleyen Vekil Kocamaz, 'Milletimizin çektiği sıkıntıları her an her zaman dile getirmeye devam edeceğiz. Çeşmeli-Taşucu otoyolu bir an evvel yapılmadığı takdirde millet bu çileyi çekmeye devam edecek. Mersin'den Silifke'ye 80 km'yi 5 saatte kat edebiliyorsunuz. Bu millete bu çilenin çektirilmemesi lazım. Her seçim dönemi söz veriliyor ama seçim bitiyor yoldan kazma kürek iş makineleri geri çekiliyor. Şu anda da çekilmiş durumda. Ankara'da o yolu yapan müteahhit ile bir araya geldik, kendisi söyledi. İnşaat durmuş dedim, 'ödenek yok' dedi. Yani seçim zamanı milletin gözünü boyamak için birkaç makine indirip kazı yapıyorlar ama seçim bitiyor her şey geri çekiliyor. Bu Mersinli'ye yapılacak en büyük hakarettir. Ve yine de bu Mersinli gidiyor bunlara oy veriyorlar, onu da anlamak mümkün değil. Bu kadar yanlışa, eksiğe, hakarete rağmen insanlar oy vermekte herhangi bir bahis görmüyorsa bizim yapacak başka bir şey yok, biz ancak milletin sıkıntılarını meclis kürsüsünde muhalefet milletvekili olarak dile getiririz. Maalesef Türkiye'de demokrasi yanlış algılanıyor. Sayı bizde çoğunluk bizde diyerek haklı tekliflere karşı çıkılmamalı. İşte ülke neden bugün bu sıkıntıları çekiyor, bu işin özü bu' diye konuştu.


'GÖREVE GELDİĞİNDE TEK YAPTIĞI İŞ İŞÇİ ÇIKARMAK'


Büyükşehir Belediyesini hedef alan Kocamaz, 'Ben Büyükşehir'i bizzat gidip kendim teslim ettim, 'başladığımız bazı projeler var bunları devam ettirin' dedim. Büyükşehir Belediyesi göreve geldiğinde tek yaptığı iş işçi çıkarmak, mobbing uygulamak. Diyorlar ki Kocamaz da çıkardı. Hatta 3 bin 500 kişiyi çıkardı. Bizim dönemimizde çalışan işçi sayısı toplamda 2 bin 500 kişiydi. Çıkarılanlar bankamatikçiler, kendini iyi solcu ilan edip MHP'li bir belediyede çalışmak istemeyenler. Parkomatçılar belediyeye 2 milyon TL borçları vardı, bir kuruşu ödemediler. Ve biz sözleşmeyi iptal ettik. O firmanın işçileri de çıkarıldı. Bunların tamamını üst üste koyarsanız 380- 400 civarında bir işçi çıkarılmış gibi görünüyor. Ama çıkarılma nedenleri de bu. Ve maalesef şu ana kadar bu iktidar döneminde 5 bine yakın gariban köylü çocuğu işten çıkarıldı. Başkan mecliste 'belediyeyi partinin arka bahçesi yapmış' diyor. Uzaydan adam mı getireceğiz? Mersin'den değişik siyasi partilerden insanlar gelmiş işe girmiş, ama Kocamaz döneminde işe germiş diye bunların tamamı çıkarıldı, çok az bir kısmı kaldı. Hazır kadronun tamamına mobbing uygulandı. Ve maalesef Mersin geriye gitti' şeklinde konuştu.

'ŞEHİR İÇİNDE GÖSTERMELİK YAPILAN YOLLAR YAPILIYOR'


Belediyenin her işten kar sağlayamayacağının altını çizen Kocamaz, 'Şehir içinde göstermelik yollar yapılıyor. Tüm ilçelerde Büyükşehir'in birimlerini oluşturdum, eksiklerini tespit ettim, proje hazırlattım ve kaynak temin ettim. Mersin genelinde ruhsatlı bir tek mezbaha vardı oda Tarsus'taydı. Yakaköy'deki mezbaha inşaat halindeydi. Bunun yanında Mut'ta, Silifke'de, Anamur'da mezbaha yaptık. Belediye demek her şeyden kar edilecek demek değildir. Benim dönemimde otobüslerden yılda 45- 50 milyon zarar ediyorduk. Yol, asfalt yaptık bunun getirisi mi var? Ama mezbahalar zarar ediyor diye siz oraları özelleştiriyorsunuz. İnşallah sıkıntılı bir durum yaşanmaz. Belediye oraları iyi kontrol eder' dedi.
Kocamaz son olarak yerel seçim startını 26 Ağustos'ta Afyonkarahisar'da 'Büyük Taarruz' başlığı ile vereceklerini belirterek ayrıca herkesi İYİ Parti'de siyaset yapmaya ve aday adayı olmaya davet etti.

Abdurrahman Ay’ın Çetesine Operasyon: 6 Kişi Tutuklandı Abdurrahman Ay’ın Çetesine Operasyon: 6 Kişi Tutuklandı

Editör: Haber Merkezi