Tuğçe Dokumacı

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Başkanı Yusuf Değirmenci, meslek mensuplarının özellikle plansız eğitim, eksik istihdam ve güvencesiz çalışma gibi konulara vurgu yaptığını belirtti.

Değirmenci, gıda mühendislerinin önemli bir rol üstlendiğini vurgulayarak, “Bizler, ürettiğimiz gıdaların güvenli, besleyici ve lezzetli olmasını sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda gıda üretim süreçlerini iyileştirerek sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunuyoruz” dedi.

ÇAKIR: “DÜNYADA PARASAL GEVŞEME BAŞLIYOR” ÇAKIR: “DÜNYADA PARASAL GEVŞEME BAŞLIYOR”

Gıda mühendisleri olarak, tüketicilerin sağlığını korumak için gıda üretiminden tüketime kadar her aşamada titizlikle çalışıyoruz” diyen Değirmenci  “Gıda zehirlenme risklerini en aza indirerek, topluma güvenli gıdalar sunmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda, gıdaların besin değerini artırmak ve dengeli beslenmeyi desteklemek amacıyla çeşitli projeler yürütüyoruz. Yeni gıda ürünlerinin geliştirilmesi için Ar-Ge çalışmaları yaparak, hassasiyeti olan tüketicilere özel ürünler üretiyoruz. Üretim süreçlerinde kaynakları verimli kullanarak gıda güvencesine katkıda bulunuyoruz. Gıda israfını azaltmak için üretim süreçlerini optimize ediyoruz; bu sayede hem ekonomik kaynakları koruyor hem de dünya genelindeki açlık sorununa çözüm bulma çabalarına destek veriyoruz.” Şeklinde konuştu.

Çevreye duyarlı üretim yöntemleri geliştirerek sürdürülebilir bir gıda sistemi oluşturma hedefinde olduklarını ifade eden Değirmenci şöyle konuştu: “Atık yönetimi, enerji verimliliği ve doğal kaynakların korunması konularında aktif çalışmalar yürütüyoruz. Ülkemizde gıda sanayinin gelişmesi ve ihracatın artmasına katkı sağlamakta kararlıyız. Ürünlerimizi ve üretim süreçlerimizi dünya standartlarına ulaştırmanın sorumluluğunu taşıyoruz. Tüm toplumun yeterli ve güvenli gıdalara ulaşması için mücadele etmeye devam ediyoruz.”

Kaynak: Tuğçe Dokumacı