Gündem

Hatay'da ekim alanlarına moloz dökülmesine karşı eylem

Hatay'ın Samandağ ilçesinde ekim alanı olan tarım arazilerine moloz dökülmek istenmesine karşı depremzede bölge halkı eylem yaptı.

Abone Ol

Maraş merkezli depremlerin ardından enkaz kaldırma çalışmalarının başlamasıyla molozların herhangi bir önlem alınmadan halk sağlığını tehdit edecek şekilde arazilere bırakılmsası daha önce gündeme gelirken, Hatay'da da ekim alanlarına moloz dökülmeye başlandı. Samandağ ilçesinin Yeşilköy Mahallesi'nde ekim alanlarına dökülen molozlara karşı depremzede yurttaşlar eylem yaptı. Nehir alanına da yakın olan bölgedeki eyleme karşı, askerler de bölgede yer aldı.

HATAY VE MARAŞ'TA MOLOZ TEHLİKESİ

Hatay'da, yıkılan binaların molozlarının ayrıştırılmadan sahra hastanesi, çadır kent, zeytinlik ve Mileyha Kuş Cenneti yakınlarına atıldığı daha önce de gündeme gelmiş, bölgede incelemelerde bulunan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay da sorunlara dikkat çekmişti.

Maraş'ın Nurhan Belediye Başkanı İlhami Bozan da hafriyatların dere yatağına döküldüğünü belirtmiş ve istişare yapılmadan kararlar alındığını dile getirmişti.