Özel Haber

İçel Sanat Kulübü’nde Mitoloji Günü: "Mersin'de Mitolojinin İzdüşümü"

Mersin’de mitoloji, tarih ve kültürün buluştuğu anlamlı bir etkinlik daha sanatseverlerle buluşuyor. İçel Sanat Kulübü tarafından düzenlenen "Mitoloji Günü", 21 Eylül Cumartesi günü, çok sayıda akademisyen, araştırmacı ve sanatçıyı bir araya getirerek mitolojinin farklı yönlerini ele alacak.

Abone Ol

Tuğçe Dokumacı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir, Mezitli, Toroslar, Tarsus ve Akdeniz belediyelerinin yanı sıra MTSO, Mersin Ticaret Borsası, Şemsa Pozcu Vakfı ve Hasyürek Madencilik gibi pek çok kuruluşun katkılarıyla gerçekleştirilecek olan etkinlik, mitoloji tutkunlarını İçel Sanat Kulübü'nde ağırlayacak.

Zengin İçerikli Program

İçel Sanat Kulübü Mitoloji Günü'nün açılışı saat 10.00’da yapılacak ve açılış konuşmalarını Funda Berfin Şamat’ın moderatörlüğünde İçel Sanat Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Alkar, Geçmiş Dönem Başkanı Fazıl Tütüner, Kurucu ve Onursal Başkan Semihi Vural ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum İlişkiler Şube Müdürü Başar Akça yapacak. Ardından, gün boyunca devam edecek oturumlarda mitoloji ve onun kültürümüzdeki yansımaları ele alınacak.

1. Oturum: Mitoloji ve İnançların Kesişimi
Prof. Dr. Taşkıner Ketenci başkanlığında gerçekleştirilecek bu oturumda, Prof. Dr. Ümit Aydınoğlu-Mersin Üniversitesi Arkeoloji Bölümü "Astroloji ve Mitoloji" üzerine konuşacak. Handegül Canlı (Dr. Öğr. Üyesi, Sütçü İmam Üniversitesi Arkeoloji Bölümü) ise "Efsaneden İnanca: Dionysos ve İsa'nın Ortak Yolculuğu" başlıklı sunumuyla antik inançlar ve Hristiyanlık arasındaki köprüleri inceleyecek. Oturumun son konuşmacısı Kokartlı Tur Rehber Davut Oğuzcan ise "Rehber Gözüyle Mitoloji" ile mitolojiye farklı bir bakış sunacak.

2. Oturum: Mitoloji, Sanat ve Semboller
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası'nın yan flüt dinletisinin ardından Prof. Dr. Ümit Aydınoğlu’nun başkanlığını yapacağı bu oturumda, Ulus Tepebaş "Antik Yunan Heykeltraşlığında ve Mitolojisinde Barbar İmgesi" konusunu işleyecek. Ark. Aylin Alış- Silifke Müze Müdürlüğü "Dağlık Kilikia Mezarlarında Semboller ve Mitolojik Anlamları" üzerine konuşurken, Özlem Doğan- MEÜ Sanat Tarihi "Hristiyan Mitolojisinde Asker-Aziz-Yılan Mücadelesi" başlıklı sunumunu gerçekleştirecek.

3. Oturum: Türk ve Yerel Mitolojiler
Prof. Dr. Deniz Kaplan’ın başkanlığını yapacağı son oturumda ise Nilgün Çıblak Coşkun, "Türk Mitolojisinde Kahramanlar ve Hikayeleri" üzerine bilgi verecek. Ardından Prof. Dr. Taşkıner Ketenci "Ortaçağ'da Cadılık ve Büyücülük" başlıklı konuşmasıyla bu ilginç konuyu derinlemesine inceleyecek. Prof. Dr. Ahmet Atasoy ise "Mersin Mağara Mitolojileri" ile bölgenin yerel mitolojisini ve mağara hikayelerini izleyicilerle paylaşacak.

Etkinlikte Kapanış ve Kokteyl

Saat 17.15’te kokteyl ile sona erecek olan Mitoloji Günü, katılımcılara dolu dolu bir mitolojik yolculuk sunarken, aynı zamanda Mersin’in tarihsel ve kültürel zenginliklerini keşfetme fırsatı da sağlayacak.

Etkinlik Bilgileri:
Tarih: 21 Eylül 2024, Cumartesi
Saat: 10.00 – 17.15
Yer: İçel Sanat Kulübü/Sanat Sokağı, Camiişerif Mah. 5226 Sk. No: 10, Akdeniz, Mersin

Mitoloji ve tarihe ilgi duyan herkese açık olan bu etkinlik, katılımcılara unutulmaz bir kültürel deneyim vadediyor.