Mersin'de Zeytin Hasadı Başladı Mersin'de Zeytin Hasadı Başladı

Devrim Kartal

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ve Meclis Başkanı Hamit İzol, Anamur Feribot ve Deniz Uçağı İskelesi için gittikleri Anamur’da tören sonrası Anamur Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ANTSO) Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile bir araya geldi.  ANTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuna’nın evsahipliğindeki görüşmeye Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı ve MTSO Meclis Üyesi Adnan Gündoğdu ile Anamurlu iş insanları da katıldı. Görüşmede açılışı gerçekleştirilecek olan Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı Yatırımı için Bakan Uraloğlu’na teşekkür eden Mersin Heyeti, ardından kentin lojistik imkanlarını özetleyip Mersin Ana Konteyner Limanı yatırımı hakkındaki beklentileri aktardı.

İş Dünyasi, Ulaştirma 2

YATIRIMLAR İÇİN TEŞEKKÜR ETTİLER
Yapılan görüşmede, Çukurova Havalimanı, Çeşmeli-Taşucu otobanının ilk kademesi olan Çeşmeli-Kızkalesi hattı ve Anamur Feribotu ile Deniz Uçağı İskelesi için Bakan'a teşekkür eden heyet; Ana Konteyner Limanı için de bir kez daha yatırımın Mersin'de yapılması talebini iletti.
Bir liman kenti olan Mersin’in bu zenginliği yaratabilmesi adına Mersin’in Ana Konteyner Limanı yatırımı beklentisini Bakan'a aktaran heyet, Ulaştırma ve Altyapı Bakanından Mersin’e çok yatırım yapıldığını, daha da çok yapılacağı yanıtını aldı ve Ana Konteyner Limanı ile ilgili, limanın bölgesel olarak planlandığını, doğru olan neyse, bilimsel yönden çalışmalar neticesinde belirleneceğini söylediğini aktardı.
Mersin iş dünyası olarak konuya Ulaştırma Bakanı ile aynı baktıklarını aktaran Mersin heyeti,"Bakanımız gibi olaya bölgesel gelişme ve kalkınma olarak bakıyoruz, Çukurova’yı tek bir güç olarak görüyoruz. Mersin kadar Adana’nın da ihtiyacı olan tüm yatırımlara kavuşmasını destekliyoruz. Arzumuz, Mersin özelinde yapılan ve bir zincir olarak işlediğinde katma değer yaratacak olan tüm bu yatırımlarda önemsediğimiz eksik bir halkanın kalmamasıdır. Yapılan bu kadar zincir yatırımın birbiri ile olan etkileşimi ve yaratacağı katma değer ancak Mersin Ana Konteyner Limanı ile tamamlanacaktır. Devletimiz bu konuda en doğru kararı verecek birikime ve bilgiye sahiptir" açıklaması yaptı.

Kaynak: Devrim Kartal