Gündem

İstiklal Caddesi'nde ‘hukuksuz yol'

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan İstiklal Caddesi'nin yankıları devam ediyor. Mersin İstiklal Caddesi Çarşı esnafı, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan İstiklal Caddesi'nin trafiğinden şikayetçi olarak itiraz dilekçelerini belediyeye sundu. Mersin Çarşı Esnafları Dernek Başkanı Bekir Algüllü, “İstiklal Caddesi'nin yapımında yer yönetmeliği yasasına aykırı uygulamalar mevcuttur' iddiasında bulundu. Çarşı esnafı, itirazlarını yaparak evraklarını belediyenin ilgili birimini aktardı. 

Abone Ol

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan İstiklal Caddesi, hem araç sahiplerini hem bölgedeki esnafı isyan ettiriyor.

Caddenin tek yöne düşürülmesinden kaynaklı bir kargaşa olduğu ve bu kargaşanın trafik kazalarına yol açtığını, park probleminden kaynaklı esnafı ekonomik anlamda zorladığını belirten Mersin Çarşı Esnafları Dernek Başkanı Bekir Algüllü, çarşı esnafıyla birlikte yapılan itiraza yanıt gelmez ise haklarını hukuksal zeminde arayacaklarını söyledi. Yapılan itiraz şuan belediyenin ilgili biriminde kayda geçildi.

'PROJE HALKÇI VE PAYLAŞIMCI DEĞİLDİR'

İstiklal Caddesi projesine itiraz eden çarşı esnafı ve esnaf adına konuşan Mersin Çarşı Esnafları Dernek Başkanı Bekir Algüllü ' İstiklal Caddesi ve çarşı esnafları olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan İstiklal Caddesi projesine itiraz ediyoruz. Bu proje halkçı ve paylaşımcı bir proje değildir. Esnafların ve halkın onayı alınmadan İstiklal Caddesi tek yöne çevrilmiş ve yol daraltılmıştır' diyen Başkan Algüllü cadde daraltıldığı için kazaların da fazlalaştığının altını şu sözlerle dile getirdi, 'Bu yoldaki daralma ve ticaret atık tıkanıklığı Silifke Caddesi ve Hastane Caddesi'nin trafiğini de tıkanma noktasına getirmiştir. Öyle ki Pozcu ve Mezitli'de yaşayan mersinliler artık kesinlikle araçlarıyla çarşıya gelmektedirler buda çarşı ekonomisini olumsuz yönde etkilemektedir. Daha üzücü olan şudur ki neredeyse her gün istiklal caddesi üzerinde ki karışıklıktan dolayı sürekli motor ve bisiklet kazaları olmakta ciddi yaralanmalar meydana gelmektedir.'

'İMAR ONAYI ALINMADAN YAPILDI!'

İstiklal Caddesi'nin hukuksuz bir formatta yapıldığını söyleyen Başkan Algüllü , 'İstiklal Caddesi'nin yapımında yer yönetmeliği yasasına aykırı uygulamalar mevcuttur. Meclisten ve anıtlar kurulundan onay alınmadan yolun ihalesi yapılmıştır. İstiklal Caddesi'nin projesinde imar planı yapılmadan yolun ihalesinin yapılması, yolun yapılıp bitirilmesi ve aylar sonra imar planının çıkartılmaya çalışılması suçtur, yasalara aykırıdır. Yol bittikten ve üzerinden uzun bir süre geçtikten sonra imar planı askıya çıkartılmıştır' diye konuştu.

'ESNAF İSTİKAL CADDESİNE İTİRAZ EDİYOR!'


Cadde'nin planlamasına çarşı esnafı olarak imza toplayıp itiraz ettiklerini ifade eden Algüllü 'İstiklal Caddesi'nin tek yöne çıkartılması, askıdaki imar planına 240 bağımsız dilekçe hazırlayıp, İstiklal Caddesi çarşı esnaflarının da imzasıyla birlikte plana itiraz ettik. İstiklal Caddesi'nin tek yöne çevrilmesine çarşı esnaflarımızın tamamı karşıdır. Plana itirazlarımızı ilettik. İtirazlarımız dikkate alınmaz ise yolun yapımındaki kanun dışı uygulamaları mahkemelere taşıyıp yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz . Umuyoruz ki çarşı esnaflarının haklı feryadı duyulur ve gerekenler yapılır' şeklinde konuştu.