Ekonomi

Konut Kredisinde Bir Banka Daha Faizleri Düşürdü: İşte 1 Milyon TL'nin Aylık Geri Ödemesi

Ziraat Bankası'nın konut kredisi kampanyasının ardından Akbank da konut kredisi faizlerini düşürdü. İlk kez ev alacaklara özel olan kampanyada faiz oranları yüzde 3'ün altına çekildi. İşte 1 milyon TL'nin aylık geri ödemesi...

Abone Ol

Geçtiğimiz haftalarda Ziraat Bankası'nın konut kredisinde kampanya başlatması kredi ile konut almak isteyenleri umutlandırdı. Özellikle son dönemde parasal sıkılaşma kapsamında faiz oranlarının yükselmesiyle birlikte konut kredisinde de faizler bir hayli yükselmiş, bankalarda kredi limitleri sınırlı kalmıştı.

Kredi faizlerinde yaşanan yükseklik konut satışlarında daralmaya yol açarken, fiyatların sabit veya reel bazlı düşüş göstermesine neden olmuştu. Bu süreçte nakdi olan ve düşük tutarlarda kredi kullanarak ev sahibi olanlar için bir avantaj oluşurken, peşinatı düşük olup da yüksek kredi ile ev almak isteyenler için süreç zorlaşmıştı.

Ziraat Bankası'ndan yüzde 2.89 faizle konut kredisi

Ziraat Bankası’nın yüzde 2.79’a varan konut kredisi kampanyası piyasaya umut oldu. Faiz düşüşünün başlamasıyla birlikte bir özel banka da kredi faiz oranlarını aşağı çekti. Akbank ilk kez ev alacaklara yönelik yüzde 2.89 faiz oranıyla kredi kampanyası başlattı. Halihazırda evi olanlar için ise Akbank yüzde 3.02 oranıyla kredi veriyor.