Tuğçe Dokumacı

Mersin Üniversitesi, ulusal ve uluslararası birçok kurumun desteğiyle, Koreli sanatçıların öncülüğünde anlamlı bir müzik etkinliğine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. "Umutla Yeniden Konseri" adı altında gerçekleşecek bu özel etkinlik, afet bölgelerinde umudu yeniden yeşertmek amacıyla düzenleniyor.

24 Nisan Çarşamba günü saat 18.30'da Mersin Üniversitesi Akdeniz Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek olan konser, müziğin evrensel dili aracılığıyla umut ışığını yaymayı hedefliyor. Koreli sanatçıların sahne alacağı bu özel gecede, katılımcılar bir yandan kaliteli müziğin tadını çıkarırken bir yandan da afet bölgelerindeki yurttaşlara destek olmanın birliktelik duygusunu yaşayacaklar.

Mersin Opera ve Balesi'nde Mayıs Programı Mersin Opera ve Balesi'nde Mayıs Programı

Mersin Üniversitesi tarafından yapılan duyuruya göre, konser günü saat 17.30'dan itibaren KYK kız ve erkek yurtlarının önünden katılımcıları konser alanına taşıyacak ring servisleri kaldırılacak. Bu sayede konser alanına ulaşım kolaylığı sağlanmış olacak. 

Konserin organizasyonu, sadece Mersin Üniversitesi'nin çabalarıyla sınırlı kalmayıp, birçok ulusal ve uluslararası kurumun işbirliği ve desteğiyle hayata geçiriliyor. Bu işbirliği, etkinliğin sadece bir müzik dinletisinden çok daha fazlası olduğunun bir göstergesi olarak öne çıkıyor. Müzik, bu etkinlikte bir araya getirici ve iyileştirici bir güç olarak kullanılıyor.

"Umutla Yeniden Konseri", afetlerden etkilenen bölgelerde yaşayan yurttaşlara moral vermek ve umudu yeniden inşa etmek amacıyla düzenleniyor. Bu özel gece, müzik aracılığıyla insanların kalplerine dokunmayı ve umut ışığını daha da güçlendirerek yaymayı amaçlıyor.

G Lg S P M Q Wg A Axm Hl

Kaynak: İMECE GAZETESİ