Ekonomi

Kredi Kartı Borçlarına Yapılandırma Geliyor

Kredi kartı borçları aldı başını gitti. Nakit alım gücü düşenler kredi kartlarını zorladıkça zorladı. Durum böyle olunca nefes aldıracak bir yapılandırma planı ise gün yüzüne çıktı.

Abone Ol

Hemen hemen her ay artan borç oranlarıyla mücadele eden bankalar ve finansal kurumlar, toplamda 43 milyar TL'yi aşan bireysel kredi kartı borçları için dört koldan çözüm arıyor. Gündeme gelen yeni düzenlemenin ise vatandaşlara bir umut olacağı öngörülüyor.

Kamuoyuna yansıyan haberlere göre, borç miktarı, ödeme imkanları ve gecikme süreleri gibi unsurlar dikkate alınarak yapılandırma süreci oluşturulacak.

Hazırlıkları devam eden bu düzenleme, geliri yeterli olmayan borçlarını ödemek isteyen bireylere, borçlarını rahat bir şekilde kapatma fırsatı sunmaya hedefliyor. Bu sayede, kredi kartı borcunda gecikme yaşayan ve yasal süreçte sıkıntı yaşayan pek çok kişi rahat bir nefes alacak.

Son verilere, bankaların yüksek miktarlarda kredi kartı alacaklarına sahip olduğunu ortaya koydu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) 13 Eylül 2024 itibarıyla yayımladığı istatistiklere göre, takibe düşen bireysel kredi kartı borçları toplamda 43 milyar 447 milyon TL'ye ulaşmış durumda. Bireysel kredilerin toplamı ise 46 milyar 390 milyon TL seviyesinde.

Vadesinde ödenmeyen kredi kartları ve tüketici kredilerinin toplam borç miktarı ise 89 milyar 838 milyon TL'ye çıkmış durumda.