Mezitli Akdeniz Mahallesi'nde Çöp Sorunu Mezitli Akdeniz Mahallesi'nde Çöp Sorunu

Devrim Kartal

Mersin Barosu Başkanlığı ve Mersin Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, Hayvanları Koruma Kanununda yapılan değişikliklere karşı bir açıklama yaptı. Baro, cinayet mevzuatına karşı gerekli tüm hukuki yollara başvuracaklarını duyurdu.

Açıklamada, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılan değişikliklerin, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda kabul edilmesine rağmen, yapıcı değişiklik önerilerinin reddedildiği ve konuyla ilgili bilgi sahibi pek çok insanın görüşlerinin alınmadığı belirtildi.

Komisyondan geçen teklifin yasalaşması halinde, milyonlarca canlının barınaklarda hapsedileceği ve ölüm günlerini bekleyeceği ifade edildi. Açıklamada “Her ne kadar tekliften ‘ötenazi’ ifadesi çıkarılmışsa da aynı teklifte Veterinerlik Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanununun 9. maddesinin 3. fıkrasına atıfta bulunularak, milyonlarca canın insan eliyle alınmasının önü açık bırakılmıştır.” ifadelerine vurgu yaparak bu değişikliklerin hayvan haklarına aykırı olduğunu ve konu hakkında hukuki süreç başlatacaklarını kamuoyuna duyurdu.

Kaynak: Devrim Kartal