Gündem

Mersin Büyükşehir ‘tasarruf genelgesi'ni tanımadı

Hazine ve Maliye Bakanı'nın ‘tasarruf genelgesi'  Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde işe yaramadı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri ve beraberindeki heyetin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) ziyareti,  belediyenin ilgili bütçe kaleminden karşılandı.

Abone Ol

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzasıyla kamu kurumlarına gönderilen genelgede, deprem kaynaklı maliyetler haricinde tüm harcamaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiği belirtilerek, tasarruf takibinin tavizsiz sağlanacağı bildirilmişti. Mersin Büyükşehir Belediyesi ise bu tasarrufu tanımadı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri ve beraberindeki heyet ile Mersin'in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) kardeş şehri Gazimağusa'ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Masraflar da Belediye'nin Özel Kalem Müdürlüğü'nün ilgili bütçe kaleminden tarafından karşılandı.

BU ZİYARETİ 'KÜLFET' OLARAK YORUMLANDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclisinde 'Gazimağusa Belediyesi'nin daveti doğrultusunda; belediye ve kentler arasında destek ve kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesi, kardeş şehir ilişkilerinin güçlendirilmesi, iş birliklerinin arttırılması ve iki kentte yürütülmekte olan iyi uygulama örnekleriyle ilgili fikir alışverişinde bulunmak amacıyla Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Meclis Üyelerinin içinde bulunduğu bir heyetin 14-17 Eylül 2023 tarihlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yurt dışı ziyareti ile ilgili' karar oy birliğiyle kabul edilmişti. Bu doğrultuda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri ve beraberindeki heyet ile Mersin'in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) Gazimağusa'ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Masraflar da Belediye'nin Özel Kalem Müdürlüğü'nün ilgili bütçe kaleminden tarafından karşılandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzasıyla kamu kurumlarına gönderilen genelgeye uymayan Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin bu ziyareti 'külfet' olarak yorumlandı. Yine Eylül ayı meclisinin ikinci oturumunda çok tartışılan ve Cumhur İttifakı'nın ısrarına rağmen 5 ve 6 yıllık bölümleri kazanmış öğrencilerin burs miktarına 500 TL daha ekleme yapılmasını Millet İttifakı üyeleri kabul etmemişti. Büyükşehir'in bu tutumu, 'öğrencilere inisiyatif yok ama KKTC gezisine inisiyatif gırla' şeklinde tepkilere neden oldu.