Seren Sabuncu

Türkiye yerel seçimlere doğru gidiyor. Tüm siyasi partiler Büyükşehir Belediyelerini istediklerini açıklarken Mersin'de muhalefetin nasıl şekilleneceği de merak konusu oldu. Tüm partiler Büyükşehir'e gözünü dikmesine rağmen henüz aday adaylarının bile açıklanmaması dikkat çekti. Mersin'de büyük bir sürpriz beklediğini söyleyen vatandaş, 'Mersin'i çantada keklik olarak mı görüyorlar acaba?' sorusunu sordu.

Narin'in Adli Tıp Raporu: Katil Arkadan Sarılarak Boğmuş Narin'in Adli Tıp Raporu: Katil Arkadan Sarılarak Boğmuş

2019 yerel seçimlerine ve önceki seçimlere bakılınca başkan aday adaylarının bir sene önceden sahaya inip çalışmalar yaptığı görülürken hemen sonra adaylar belli olur ve partiler arasında kıyasıya rekabet başlardı. Fakat 2024'ün mart ayında yapılacak yerel seçimlere 7 ay kadar az bir süre kalmasına rağmen hiçbir partinin aday adayı belirlemeyip seçimlere start vermemesi dikkat çekti. Bütün partilerin Mersin dahil olmak üzere bütün büyükşehirleri istemesine rağmen hiçbir çalışmanın da olmaması da kafaları karıştırdı.

Sadece AK Parti ve MHP'nin ittifaklığı kesinken diğer partilerin nasıl bir yol izleyeceği de merak konusu oldu. Hiçbir şekilde seçim atmosferinin olmadığını söyleyen Mersinli vatandaşlar, 'Geçmiş zamana baktığımızda seçim startı maksimum bir sene önce verilirdi. Kulis bilgileri de olurdu, tahminler de yapılırdı. Ama şuan öyle bir atmosfer yok Mersin'de. Diğer büyükşehirlerde az çok bir söylenti de olsa konuşuluyor ama Mersin'de öyle bir durum söz konusu değil. Herkes gözünü büyükşehire dikti ama bir hareketlilik yok. Özellikle muhalefet partilerde ittifak söz konusu olacak mı, olacaksa nasıl şekillenecek konusu büyük bir soru işareti. Acaba Mersin çantada keklik mi görülüyor?' diye sordu.

Editör: Haber Merkezi