Kadri Duman

Mezitli’de Avrupa Hareketlilik Haftası'na Özel Etkinlikler Devam Ediyor Mezitli’de Avrupa Hareketlilik Haftası'na Özel Etkinlikler Devam Ediyor

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Göksun Öz başkanlığında, 2024-2025 akademik dönemi öncesi öğrenci yurtlarına yönelik hazırlık ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Mersin GSB Yurdu Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya, ilgili şube, ilçe ve yurt müdürleri katıldı.

Yeni eğitim-öğretim yılının 16 Eylül'de başlayacak olmasına vurgu yapan Öz, Mersin'e ilk defa gelen binlerce üniversite öğrencisinin karşılanması ve yurtlara yerleştirilmesi süreçlerinin önemine dikkat çekti. Öz, hem yeni gelen hem de önceki yıllarda yurtlarda kalmaya devam eden öğrencilere yönelik çeşitli planlamaların yapıldığını belirtti.

3A0Cbdf6 6721 4321 Af6C 3462B38Dd1Ef

Toplantıda, öğrenci kabullerinin 13 Eylül'den itibaren başlayacağı ve bu süreçte terminal ile kampüs alanlarına karşılama stantları kurulacağı ifade edildi. Öğrencilere ve ailelerine rehberlik hizmeti verecek ekiplerin oluşturulması konusunda da karar alındı.

Ayrıca, yurtlarda barınacak yeni öğrenciler için çeşitli uyum programlarının hazırlanacağı ve bu programlarda Gençlik ve Spor Hizmetleri birimlerinin aktif rol alacağı belirtildi. Yaz döneminde devam eden yurt bakım ve onarım çalışmalarının tamamlanması için yapılan koordinasyon ve eksikliklerin giderilmesiyle ilgili gerekli kontroller de toplantıda ele alındı.

Toplantı, yurt müdürleri ve diğer katılımcıların görüş, öneri ve taleplerinin değerlendirilmesiyle sona erdi. Program, hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

Kaynak: Kadri Duman