Özel Haber

Mersin Limanı Dünya Sıralamasında Yükselişe Geçti: Lloyd’s List 2024 Raporu

Mersin Limanı, Lloyd’s List 2024 Raporunda Dünya Sıralamasında 91. Sıraya Yükseldi

Abone Ol

Tuğçe Dokumacı

İngiltere merkezli Lloyd’s List tarafından yayımlanan İlk 100 Liman 2024 Raporu'na göre, Mersin Limanı dünya çapında bir basamak yükselerek 91. sıraya yerleşti. Raporda yer alan dört Türk limanından biri olan Mersin Limanı, altyapı ve operasyonel kapasitelerdeki gelişmeler sayesinde uluslararası alanda takdir topluyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu başarının Türkiye'nin limancılık sektöründeki stratejik adımlarının bir göstergesi olduğunu belirtti. Bakan Uraloğlu, “Bu tür uluslararası raporlarda yer almak ve sıralamada yükselmek, ülkemizin limancılık sektöründe ne kadar doğru adımlar attığının bir göstergesidir” dedi.

Raporda, Türkiye'nin diğer limanlarının da yer alması, ülkenin lojistik ve taşımacılık alanındaki stratejik planlamalarının başarısını gösteriyor. 2023 yılında Türkiye limanlarında elleçlenen konteyner miktarının bir önceki yıla göre %1,5 artışla 12 milyon 556 bin 401 TEU'ya ulaştığı belirtiliyor. En yoğun konteyner elleçleme operasyonları ise Ambarlı Bölge Liman Başkanlığı idari sınırlarında gerçekleşti; burada 2023 yılında 3 milyon 170 bin 430 TEU konteyner elleçlendi.