Devrim Kartal

Mersin Valiliği, nüfus cüzdanlarını henüz yeni Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ile değiştirmemiş olan vatandaşları uyardı. Valilikten yapılan açıklamada, 2024 yılı sonuna kadar tüm vatandaşların yeni kimlik kartlarını almalarının hedeflendiği belirtildi.

Yeni kimlik kartları, uluslararası standartlara uygun olarak tasarlanmış olup, tahrif, taklit edilme ve sahteciliğe karşı daha güvenlidir. Ayrıca, bu kartlar kolay taşınabilir ve seyahat belgesi olarak kullanılabilmektedir. Yeni kimlik kartlarına ehliyet ve elektronik imza bilgileri de yüklenebilmektedir.

Vatandaşların kimlik kartlarını yenilemek için birkaç basit adım izlemesi yeterli. Kimlik değişimi için randevu almak isteyenler, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün randevu portalı veya E-Devlet kapısı üzerinden ya da Alo 199 numaralı çağrı merkezinden randevu alabilirler.

Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Rauf Denktaş Parkı'ndaki Yenileme Çalışmalarını İnceledi Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Rauf Denktaş Parkı'ndaki Yenileme Çalışmalarını İnceledi

İl ve İlçe Nüfus Müdürlükleri, hafta içi 08:00-17:00 saatleri arasında randevu almadan da hizmet vermektedir. Bu sayede, vatandaşlar istedikleri zaman kimlik değişim işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Mersin Valiliği, "Henüz almamış olan bütün vatandaşlarımızı; uluslararası standartlara uygun, tahrif, taklit edilme ve sahteciliğe karşı güvenli, kolay taşınabilir, seyahat belgesi yerine kullanılan, ehliyet ve elektronik imza bilgileri yüklenebilen yeni kimlik kartlarını bir an evvel almaya davet ediyoruz," şeklinde açıklama yaptı.

Kaynak: Devrim Kartal