Toroslar Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Olağan Toplantısı, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda, kırsal bölge olarak ilan edilen köy niteliğindeki mahallelere ilişkin düzenlemenin yenilenmesi amacıyla önceki kararın iptali dikkat çeken bir madde oldu.

41 MAHALLENİN KIRSAL STATÜYE GEÇİŞİ KARARI BEKLEMEDEYDİ

ESKİYE RAĞBET ESKİYE RAĞBET

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alan Yönetmeliği, 15 Nisan 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda, Toroslar Belediyesi 41 köyün kırsal yerleşim yeri olmasına karar vermişti. O dönemde MHP’nin çoğunluğa sahip olduğu mecliste, CHP’li üyelerin itirazlarına rağmen düzenleme oy çokluğuyla geçmişti ve 2024 yılına kadar Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onay bekliyordu.

BÜYÜKŞEHİR’İN İSTEĞİYLE İPTAL EDİLDİ

Ancak son yerel seçimlerde CHP’nin Büyükşehir Belediyesi’nde üstünlüğü ele geçirmesi ve Toroslar’ı kazanmasıyla birlikte, kararın iptali için harekete geçildi. Önceki gün yapılan Toroslar Belediye Meclis toplantısında, gündem dışı madde olarak gelen teklifle, 2021 yılında kırsal mahalle olarak kabul edilen Aladağ, Alanyalı, Arslanköy, Ayvagediği, Bekiralanı, Buluklu, Çağlarca, Çamlıdere, Çandır, Çelebili, Çopurlu, Dalakdere, Darısekisi, Değirmendere, Değnek, Doruklu, Düğdüören, Evrenli, Gözne, Güzelyayla, Hamzabeyli, Horozlu, Işıktepe, Karaisalı, Kaşlı, Kavaklıpınar, Kayrakkeşlik, Kepirli, Kerimler, Kızılkaya, Korucular, Kurudere, Musalı, Resulköy, Sadiye, Soğucak, Şahinpınarı, Tırtar, Yavca, Yeniköy ve Yüksekoluk ile ilgili karar, yeniden düzenleme yapılmak amacıyla Büyükşehir’in isteği doğrultusunda iptal edildi.

Muhabir: Tuğçe Dokumacı