Özel Haber

Mersinli 5 Vekilin Meclis Karnesi

Mersin'in Beş Milletvekili TBMM'de Sessiz kaldı. 28. Yasama Döneminde Soru Önergesi Sunmayan Vekillerin Etkinliği Tartışma Konusu

Abone Ol

Ahmet Sütcü

Mersin'den TBMM'ye seçilen beş milletvekili, 28. yasama döneminde hiç soru önergesi vermedi. Bu vekiller arasında 1 CHP'li, 3 AK Partili ve 1 MHP'li bulunuyor. Mersin'in sorunlarını Genel Kurul ve Komisyonlarda dile getirmeyi tercih eden milletvekilleri, önerge yerine doğrudan konuşmaları seçti. Ancak, AK Partili Nureddin Nebati ve Havva Sibel Söylemez ile MHP'li Levent Uysal'ın Mersin ile ilgili hiç konuşma yapmadıkları göze çarptı.

CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, bölgesel sorunları aktif olarak gündeme getiren tek isim oldu. Çakır, özellikle tarım ve su yönetimi konularında Mersinli çiftçilerin ve üreticilerin sorunlarını dile getirdi. Diğer taraftan, AK Partili Ali Kıratlı, Mersin Lojistik Limanı ve sağlık yatırımları gibi konularda aktif konuşmalar yaptı. MHP'li Levent Uysal ise genelde dijital mecralar, sığınmacılar ve bütçe kanunu gibi genel konular üzerine yoğunlaştı.

Bu durum, Mersinli seçmenler arasında, temsilcilerinin aktif ve etkin bir şekilde kendi sorunlarını parlamentoda dile getirip getirmediği konusunda soru işaretleri yaratıyor. Vatandaşlar, seçtikleri vekillerin kentlerini daha iyi temsil etmelerini ve Mersin'in öncelikli sorunlarını TBMM gündemine taşımalarını bekliyor.