Özel Haber

Mersinli Firmalar Bakanlık Desteği ile CBME Türkiye’de

Dünyanın önde gelen fuar organizatörlerinden Informa Markets tarafından düzenlenen ve Çin ile Hindistan'da da gerçekleştirilen CBME (Children Baby Maternity Expo) fuarlarının Türkiye ayağı, 42. kez 11 – 14 Aralık 2024 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde kapılarını açacak. Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen fuarda, Mersinli firmalar da dahil olmak üzere 1000'in üzerinde marka, anne, bebek ve çocuk ürünlerindeki yenilikleri sergileyecek.

Abone Ol

Tuğçe Dokumacı

Farklı Bölgelerden Yoğun İlgi

CBME Türkiye Fuar Direktörü Hatice Dinçer,  Amerika’dan Çin’e bir çok farklı bölgeden katılım talebi aldıklarını dile getirdi. Fuar, Orta Doğu, Balkanlar, Kuzey Afrika ve Rusya-BDT bölgeleri başta olmak üzere dünya genelinden bebek ve çocuk ürünleri sektöründeki ihtiyaçları karşılayan bir platform olarak dikkat çekiyor. Türk firmaları, Ticaret Bakanlığı’nın Destek Yönetim Sistemi (DYS) üzerinden yer kirası ve stant masrafları için 222 bin 472 TL’ye kadar destek alabiliyor. Dinçer, "Bu yıl organizasyonumuza Mersinli firmalarla birlikte 1000’in üzerinde uluslararası markanın katılımını bekliyoruz" dedi. Pek çok ülkenin stantlarını ayırttığını dile getiren Dinçer, "Yurt dışından Amerika, Portekiz, İsveç, Çek Cumhuriyeti, Mısır, Çin, Güney Kore gibi ülkelerden katılımcılar stantlarını ayırttı. Aynı zamanda online ziyaretçi kayıtları da devam ediyor." şeklinde konuştu.

Bebek ve Çocuk Ürünlerinde Yenilikler Fuarı

CBME Türkiye, sergilenen zengin ürün çeşitliliği ile sektörün bölgesindeki en önemli ticaret adreslerinden biri olarak öne çıkıyor. Fuarda, bebek ve çocuk taşıma güvenlik araç gereçleri, bebek bakımı ve beslenmesi, yeni doğan ve bebek giyim, çocuk ve genç giyim, abiye giyim, pijama, çorap, çamaşır ve aksesuarlar ile mobilya ve ev tekstili ürünleri gibi kategorilere dair yenilikler bir arada sunulacak. CBME Türkiye, sadece bir ticaret platformu olmanın ötesinde, ev sahipliği yaptığı etkinliklerle de sektörüne ilham vermeye devam ediyor. 2024 yılında gerçekleştirilecek olan WGSN seminerlerinde, bebek ve çocuk giyimini etkileyen makro faktörler ile renk, desen, kumaş, giyim ve aksesuar ürünleri hakkında önemli ipuçları paylaşılacak.