Özel Haber

Nakliyecilerden Schengen Vizesine Tepki: "Ticaretimiz Engelleniyor"

UND, Türk sürücülerinin Schengen vize sorununa çözüm bulmak için imza kampanyası başlattı. UND Mersin Yönetim Kurulu Üyesi Necat Kaya "Vize engeli ticaretimizi durduruyor." dedi..

Abone Ol

Tuğçe Dokumacı

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Türk sürücülerinin yaşadığı Schengen vize sorununa dikkat çekmek ve bu sorunun çözülmesi için bir imza kampanyası başlattı. Nakliye sektörünün zor bir dönemden geçtiğini belirten UND Mersin Yönetim Kurulu Üyesi Necat Kaya, sürücülerin vize randevusu alırken yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti. Kaya, "Sürücüler vize randevusu dahi alamıyor. Aylar süren bekleyişlerin ardından alınan randevular bile sorunu çözmeye yetmiyor," dedi.

Türk sürücülerinin Avrupa Birliği ülkelerine girişte karşılaştığı vize engelinin, Türkiye ile Avrupa arasındaki kara yolu ticaretini olumsuz etkilediğini belirten Kaya, bu durumun sadece Türkiye için değil, Avrupa'nın kendi çıkarları için de zarar verici olduğunu söyledi. Kaya, "Vize engeli, Avrupa'nın ticaretine de zarar veriyor. Tır sürücülerine yönelik Schengen vizesi engeline dur denmesini istiyoruz," ifadelerini kullandı.

UND'nin başlattığı imza kampanyası, uluslararası imza platformu Change.org üzerinden yürütülüyor. Kaya, ticaretin önündeki bu vize engelinin kaldırılması için başlatılan kampanyaya geniş bir destek beklediklerini belirterek, "Bu duvarın yıkılması için herkesin desteğine ihtiyacımız var," şeklinde konuştu.