Gündem

Nijerya'da petrol tankeri patladı, 48 kişi öldü

Nijerya Acil Müdahale Kurumu, yakıt tankerinin başka bir kamyonla kafa kafaya çarpışarak en az 48 kişinin ölümüne yol açan bir patlamaya neden olduğunu açıkladı

Abone Ol

Nijerya'da Pazar günü bir yakıt tankerinin başka bir kamyonla kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen patlamada en az 48 kişinin öldüğü belirtildi.

Nijer Eyaleti Acil Durum Yönetim Ajansı Genel Müdürü Abdullahi Baba-Arab, yakıt tankerinin Nijer eyaletinin kuzeyindeki Agaie bölgesinde büyükbaş hayvan da taşıdığını ve en az 50'sinin canlı canlı yandığını söyledi.

Baba-Arab, kaza mahallinde arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Baba-Arab ilk olarak 30 cesedin bulunduğunu söyledi ancak daha sonra yaptığı açıklamada çarpışmada yanarak ölen 18 kurbanın daha cesedinin bulunduğunu belirtti. Ölenlerin toplu olarak defnedildiğini söyledi.

Nijer eyaleti valisi Mohammed Bago, kazadan etkilenen bölge sakinlerinin sakin olmaları gerektiğini ve araç sürücülerinin “her zaman dikkatli olmalarını ve can ve mal güvenliğini korumak için karayolu trafik kurallarına uymalarını” istedi.

SON 4 YILDA 3000'DEN FAZLA KAZA 

Afrika'nın en kalabalık ülkesi olan Nijerya'da yük taşımacılığı için etkin bir demiryolu sisteminin bulunmaması nedeniyle ana yolların çoğunda ölümcül kamyon kazaları sıkça görülüyor.

Nijerya Federal Yol Güvenliği Birliği'ne göre sadece 2020 yılında 1.531 benzin tankeri kazası meydana geldi ve bu kazalarda 535 kişi öldü, 1.142 kişi de yaralandı.