Adanalıların Ömrü Kısaldı Adanalıların Ömrü Kısaldı

İzmir'de PTT kargo dağıtımında çalışan Berran Kırmızıgül güneş çarpması nedeniyle fenalaşarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesi üzerine kamu kurumlarının sahada çalışan personellerin yarım gün çalıştırılması konusunda çağrılar yapılıyor. Dışarıya keyfi olarak değil iş için çıktığını söyleyen Ayşe Uğur adlı vatandaş, 'Çıktığım zaman da kendimi klimalı mağazalara atıp duruyorum' diyerek soluklandıktan sonra işini yapmaya devam ettiğini ifade etti.


Meryem KARADAĞ/Rabia ARSLAN
Türkiye'de sıcak alarmı veriliyor. Özellikle Akdeniz bölgesinde yaşayan vatandaşların dışarıya çıkmaması konusunda uzamanlar uyarı yaparken valiliklerden de uyarılar yapılmaya başlandı. Uzmanlar yaptıkları uyarılarda 54 ilde mecbur kalınmadıkça özellikle 11.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkılmamasını istiyor. Vatandaşlar ise mecbur kaldıkları için dışarıda olduklarını söyleyerek kamu kurumlarına çağrıda bulunarak özellikle sahada çalışan personellerin yarım gün çalışmasının doğru bir karar olacağını savundu.
Sıcaklar can aldı
İzmir'de PTT kargo dağıtımında çalışan Berran Kırmızıgül güneş çarpması nedeniyle fenalaşarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesi üzerine sahada çalışma zorunluluğu olan vatandaşları korku sardı. Tüm ülkede olduğu gibi özellikle Akdeniz'de yaşanan kavurucu sıcaklar, çalışanların işlerini aksattığı gibi sağlıkları konusunda da endişeye sebep oluyor. Vatandaşlar, kamu kurumlarına çağrıda bulunarak sağlıklarından endişe duyduklarını ve belirli bir süreliğine saha çalışanlarının yarım gün çalışması gerektiğine dikkat çekti.
Alışveriş bahane serinlemek şahane
Termometreler 40 dereceyi gösterdi. Mersin'de hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte vatandaşlar serinlemek için mağazaları tercih etti. Havanın çok sıcak olduğunu söyleyen Ayşe Uğur, 'Sıcakladığım zaman kendimi klimalı mağazalara atıp duruyorum' dedi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı hava durumu tahminlerine göre Mersin'de sıcaklık değerleri artacak. İlimizde en yüksek sıcaklık değerinin 42- 45 derece aralığında olacağı söylenirken hissedilenin ise 50- 52 civarında olacağı duyuruldu. Mecburiyetten dışarıya çıkan vatandaşlar da serinlemek için kendilerini mağazalara, alışveriş merkezlerine attı.
Uzmanlar zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması konusunda uyarılarda bulunurken mecburiyetten dışarıda olan vatandaşlar serinlemenin bir yolunu bulmaya çalıştı. Tüm yurdu etkisi altına alan sıcak hava, Mersin'de de etkisini gösterdi. Hava sıcaklığının nemle beraber 50 dereceyi bulduğu Mersin'de vatandaşlar sıcak havalardan bunalınca serinlemek için mağazalara girdiklerini söyledi.
'MAĞAZAYA UĞRUYORUM, BİR TUR SERİNLEYİP ÇIKIYORUM'
Yenişehir ilçesindeki pozcu sahilinde vakit geçiren Mustafa Kılıç, sıcaktan bunaldıklarını ama çare bulamadıklarını söyleyerek, 'Çoğunlukla evde klimalı ortamdayım. Alışverişe çıktığım zamanlarda da dayanamıyorum sıcağa hemen cadde üstünde gördüm bir mağazaya uğruyorum. Bir tur serinleyip çıkıyorum. Biraz da olsa iyi geliyor o mağazayı turlamak. Yoksa bu havalarda insan sıcaktan çatlayacak gibi hissediyor. Bence hiçbir yer Mersin kadar sıcak değil. Sıcaktan dolayı kavgalar arttı. İnsanlar çok gergin bir hale geldi. Önümüzdeki günlerde evden çıkmayacağım' dedi.
'KENDİMİ KLİMALI MAĞAZALARA ATIP DURUYORUM'
Kendini klimalı mağazalara attığını söyleyen Ayşe Uğur, 'Burada hava yanıyor. Kan ter içerisinde kalıyorum. Üstüm başım sırılsıklam oluyor. Dışarıya çıktığıma zaman pişman oluyorum ama yapacak bir şey keyfi çıkmıyorum iş için çıkıyorum, çıktığım zaman da kendimi klimalı mağazalara atıp duruyorum' diye konuştu.
'BU YAZ GEÇEN YAZDAN DAHA SICAK'
Bu seneki yazın geçen seneye göre daha sıcak geçtiğini ifade eden Bayram Kara, 'Şu an gölgede bile gerçekten çok sıcak. Herhalde 50 dereceyi gördük. Biz de serinlemek için mağazalara giriyoruz. Sonra biraz serinleyince yolumuza devam ediyoruz' ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi