Magazin

Olivia Newton-John'un Şarkısı Ölümünden İki Yıl Sonra Yayınlandı

Şarkıdan elde edilecek gelir, daha önce kanser araştırmalarına sponsor olmuş Olivia Newton-John Vakfı'na bağışlanacak.

Abone Ol

Müzikal komedi Grease filminin yıldızı, Grammy ödüllü şarkıcı Olivia Newton-John'un daha önce hiç duyulmamış bir şarkısı, ölümünden iki yıl sonra yayınlandı. "My Dream" adlı şarkıda İtalyan opera-pop üçlüsü Il Volo müzik grubu da yer alırken yapımcılığını Jim Brickman üstleniyor. Şarkı, 15 yıl önce düzenlenmiş bir söz yazarlığı atölyesinde ortaya çıkmıştı, fakat hiçbir zaman gerçeğe dönüşmedi. Şarkının varlığını yapımcı Brickman ve söz yazarı Victoria Shaw keşfetti. Yakın bir tarihte sona erdirilip yayına alınan şarkının gelirleri, daha önce küresel kanser araştırmalarına sponsorluk yapmış, bağımsız bir hayır kurumu olan Olivia Newton-John Vakfı'na bağışlanacak. 

"Summer Nights", "Hopelessly Devoted To You", ve "Physical" gibi hit parçalarla döneme damga vuran İngiliz-Avusturyalı Newton'a, 1990'lı yıllarda meme kanseri teşhisi kondu. O da kansersiz bir dünyanın mümkün olabileceği inancıyla kendi vakfını kurmuştu. Newton, 8 Ağustos 2022'de, 73 yaşındayken hayatını kaybetti. 

Yapımcı Brickman, People dergisine verdiği bir röportajda, "Her şey Olivia'nın Malibu'daki evinde, bir günde oldu. Sabah, şarkı sözleriyle uğraştık, öğleden sonra Olivia'nın stüdyosunda hızlı bir demo kaydettik. Şu an dinlediğiniz versiyon o demoya ait. Çok rahat, huzur dolu bir gündü," dedi.

"Sevgili arkadaşımı, onun güzel ruhunu ve Newton-John'un vakfını onurlandırmak için bu parçayı bitirmeye karar verdim. Şarkı, romantik bir düet gibi görülebilir. Ama gelirlerinin kanser vakfına bağışlanacak olması nedeniyle daha önemli bir hale geldi." diye ekledi.

Brickman, Olivia-John'un eşi John Easterling'in vakfa yapılacak bağışı kabul ettiğini belirtip, "Şarkının adı, Olivia'nın hayaliyle ne kadar da uyumlu değil mi? Olivia'nın hayali kanserin olmadığı bir dünyaydı." ifadelerini kullandı.