Özel Haber

Orkide ve Gül Bu Sezonun Favori Çiçekleri

Bu sezon, orkide ve gül en çok tercih edilen çiçekler arasında yer alıyor. Yüksek fiyat aralıklarına rağmen raflarda en hızlı biten çiçeklerin orkide ve gül olması çiçekçilerin yüzünü güldürüyor.

Abone Ol

Kadri Duman

Çiçeklerin renkleri ve kokularıyla bahçeleri süslemesi ve duygusal mesajlar taşıması, onları her sezon popüler hale getiriyor. Bu sezon, yüksek fiyat aralıklarına rağmen, orkide ve gül, her bütçeye hitap eden çeşitlilikle en çok tercih edilen çiçekler arasında yer alıyor. Orkide, zarif yapısı ve uzun ömürlü çiçekleri ile göz kamaştırırken, gül ise klasik güzelliği ve anlamıyla dikkat çekiyor. Bununla birlikte, çiçek almak isteyen vatandaşlar için geniş bir yelpazede seçenekler sunuluyor ve bütçelerine uygun alternatifler bulunabiliyor.

27 yıllık çiçekçilik deneyimine sahip Murat Acar, çiçeklerin sadece dekoratif ögeler olmadığını, aynı zamanda her birinin veya renginin özel anlamlar taşıdığını vurgulayarak "Çiçeklerin, kişisel tercihlere ve özel günlere göre seçilmesi, onları daha anlamlı ve özel kılar" dedi.

Murat Acar, "Çiçeklerin, kişisel tercihlere ve özel günlere göre seçilmesi, onları daha anlamlı ve özel kılıyor. Bu sezonun en fazla ilgi gören çiçekleri arasında sardunya, papatya ve vinka gibi yazlık çiçekler öne çıkıyor. Sardunya, canlı renkleri ve uzun süreli çiçeklenme süreciyle yaz bahçelerinin vazgeçilmezi olurken, papatya ve vinka da renkli ve enerjik görünümleriyle tercih ediliyor." şeklinde konuştu.

Sonbaharın Yaklaşmasıyla Değişen Çiçek Tercihleri

Kasımpatı ve sıklamen gibi bitkiler, sonbahar ve kış aylarının yaklaşmasıyla raflarda yerini aldı.

Murat Acar, sonbaharın kendine özgü havasına uygun olarak kasımpatı ve sıklamen gibi bitkilerin raflarda yerini alacağını söyledi. Kasımpatı, sonbaharın tipik çiçeklerinden biri olarak, koyu ve canlı renkleriyle dikkat çekerken, sıklamen ise kış aylarının gelmesiyle birlikte iç mekanlarda kullanılmaya başlandığını ifade eden Acar “1997 yılından beri gül üretiminde bulunuyoruz. Ama her tür çiçeğin satışını perakende yapıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Mersin'de yıllardır çiçekçilik yapan Acar, çiçek satışlarında renklerin anlamlarına da değinerek, “Kırmızı çiçekler genellikle aşk ve tutku ile ilişkilendirilir. Bu nedenle, sevgililer günü ya da romantik bir jest yapmak isteyenler tarafından tercih edilir. Pembe çiçekler ise genellikle naz ve masumiyetin simgesidir ve gönlü boş olmayanlar tarafından sıkça seçilir. Ayrıca, bazı kişiler çiçekleri, sevdiklerinin zevkine göre alırken, bazıları ise bahçelerini güzelleştirmek ya da hava kalitesini artırmak amacıyla tercih ederler. Örneğin, astım hastası olan bir kişi, yatak odasına kılıç çiçeği koyabilir çünkü bu bitki havayı temizlemeye yardımcı olur” dedi.