Rusya’dan Ukrayna’ya Saldırı 16 Yaralı Rusya’dan Ukrayna’ya Saldırı 16 Yaralı

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı 95'inci Hava Taarruz Tugayı birliklerinin, Ukrayna'nın 6 Ağustos'ta karadan harekat başlatarak ilerlemeye başladığı Kursk bölgesinin farklı bir noktasından daha Rusya topraklarına girdiği iddia edildi. Rusya ise Ukrayna'nın 6 Ağustos'tan bu yana Kursk bölgesinde 56 sivili öldürdüğünü ileri sürdü. 

UKRAYNA'DA KURSK'TA 'İKİNCİ BAŞARILI OPERASYON'

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Ukrayna Hava Taarruz Kuvvetleri'nin sosyal medya hesabında paylaşılan açıklamada, "Bu, Rusya'nın Kursk bölgesindeki operasyonun başlamasından bu yana Rus sınırını aşmak için yapılan ikinci başarılı operasyon" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, ayrıca Hava Taarruz Kuvvetleri'nin sosyal medya hesabından paylaşılan görüntüye atıfta bulunularak, "Görüntüde istihkam engellerinin aşılması, hava indirme birliklerinin düşman topraklarına girişi ve tankçıların bir düşman kalesini imha ettiği sınır bölgesindeki ilk çatışmalar gösteriliyor" ifadesine yer verildi.

RUSYA: UKRAYNA 7 HAFTADA 56 SİVİLİ ÖLDÜRDÜ, 266 SİVİLİ YARALADI

Rusya Dışişleri Bakanlığı ise bugün yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın Kursk'taki 7 haftalık ilerleyişi boyunca en az 56 sivili öldürdüğünü, 266 sivili yaraladığını ileri sürdü.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan daha önce yapılan açıklamada, 5 Eylül'e kadar olan süreçte 31 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilmişti. Bakanlık, yaptığı son açıklamada, 131 bin sivilin bölgenin 'en tehlikeli alanlarından' ayrıldığını ancak Ukrayna güçlerinin, Sudzha'daki 70 ila 120 kişi de dahil olmak üzere sivilleri iradelerine aykırı bir şekilde Kursk bölgesinde tuttuğunu iddia etti. 

UKRAYNA: SİVİLLERİ HEDEF ALMIYORUZ

Rusya'nın açıklaması hakkında Reuters haber ajansının sorusunu yanıtlayan Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heorhiy Tykhyi ise Ukrayna'nın uluslararası hukuka uyduğunu ve sivilleri hedef almadığını belirtti. Açıklamada, "Rusya'nın yanlış sayılar ve propaganda konusundaki uzun tarihi düşünüldüğünde bu iddiaları doğrulamanın yolu yok. Eğer Rusya sahadaki gerçek durumu göstermek istiyorsa Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne böyle bir erişim sağlayabilir" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Haber Merkezi