CHP Mersin İl Kongresi geçtiğimiz günlerde yapılmış, kongreye genel başkanlığa adaylığını açıklayan Grup Başkanı Özgür Özel de katılmıştı. Burada konuşma yapan siyasiler konuşmalarında hiç renk vermezken 'değişim' mottosu ile çalkalanan CHP'nin genel başkanlık seçiminde Mersin'de rüzgarın hangi yöne doğru eseceği merak konusu oldu. Mersinli CHP'liler konuyla ilgili sessizliğini korurken, parti tabanı siyasi protokolden bir açıklama bekliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, 23 Eylül'de partisinin Mersin İl Kongresi'ne katıldı. Özel, 'Bu örgüt bana inanır, yetkilendirirse bu takımın başına geçerim, bu takımı da şampiyon yaparım, söz veriyorum. Eğer yetki verilmezse partinin evladıyım, başarısı için emek vermeye devam ederim' demişti.

İmamoğlu’dan Parti İçi Tartışmalara Sert Uyarı İmamoğlu’dan Parti İçi Tartışmalara Sert Uyarı

Özel, CHP'nin baba ocağı olduğunu belirterek, 'CHP içindeki tartışmaları, 'acaba bir ayrılık, geçmişteki kötü örnekler gibi farklı partileşme süreçleri gibi kavga olur mu, ayrı düşme olur mu?' diyenlere şunu söylüyoruz; biz bu baba evinin evlatlarıyız, çorbayı kaynatanlarız, bacayı tüttürenleriz. Bu evin tapusu bir kişiye aittir. O ne Kemal Bey'dir ne Özgür Özel'dir. Ne İnönü'ydü ne Ecevit'tir. Bu evin tapusu bir kişiye aittir o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür' ifadelerine de yer vermişti. Şimdi gözler hangi CHP'linin, hangi grubun kimi destekleyeceğine çevrildi. Bu konu Mersin'de de merak konusu olurken parti tabanı siyasi protokolden bir açıklama bekliyor.

İl Kongresi'nde CHP Milletvekilleri ve Mersin Büyükşehir Başkanı Vahap Seçer de söz aldı. Adaylık sürecinde Özgür Özel'e başarı dilenirken kimin hangi adayı destekleyeceği konusunda renk verilmedi.

Editör: Haber Merkezi