Akdeniz Belediye Meclisi’nin, Eylük ayı birinci birleşim toplantısı yapıldı. Toplantıda Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 2 yıllığına tahsis edilen Tırmıl Tepesi’nin güneyinde kalan Yalınayak Mahallesi, 10624 ada, 4 no’lu )parselde 5 bin metrekarelik taşınmazın geri alınması istendi.  Yine Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne 10 yıllığına tahsis edilen Yılmaz Güney Parkı’nın olduğu Yalınayak Mahallesi 12 bin 112 ada, 1 parselde 2 bin 968,00 metrekare yüzölçümlü taşınmazın tahsisinin iptali görüşülürken,  AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Güler  “Meclis gündemi elimize geç ulaştı, detaylı inceleme için bu konularla ilgili biz komisyona gitmesini bekliyoruz” dedi. 

AK Partili Aydın Eğin de, "Yılmaz Güney Parkından bahsedildi. Park biz buraya geldiğimizde içer acısıydı. Şu anda insanlar oradan geçerken gıpta ile bakıyorlar. Şuanda iyi bir şekilde hizmet veriliyor. Siz orayı diyelim ki oy çokluğuyla aldınız ne yapmayı düşünüyorsunuz? Kocaman bir binayı yıkacak mısınız?” şeklinde soru yönetti.

Akdeniz Bld 3

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız ise “Yılmaz Güney Parkı’nın kullanımı ile ilgili biz gerek valiliğe, gerek kaymakamlığa başvurularda bulunduk. Valilikten ve kaymakamlıktan ortak çalışma yürütme konusunda iradeyi ortaya koymak için istediğimiz randevuya bile dönüş olmadı. Düşünebiliyor musunuz; yönetim değişti diye mülki idare amiri yeni yönetimi kabul etmiyor. Valilik, kaymakamlık aynı şekilde  sırf yönetim değişmiş diye randevu vermiyor. Bu yanlıştan dönülmelidir. Aynı yaklaşım bu görüşme taleplerinin yerine gelmesi için sürmeli. Valiliğimiz, kaymakamlarımız ile bir araya gelip kentin sorunlarını çözmemiz lazım” dedi.

"Akdeniz'deki Okulların Sorunlarını Çözün" "Akdeniz'deki Okulların Sorunlarını Çözün"

“SATIŞA MECBURUZ”

Akdeniz halkının bir değeri, bir kazanımı olduğunu düşündükleri bir TL’ye dahi zarar gelmesini istemediklerini ifade eden Başkan Sarıyıldız , “Buna mecburuz çünkü Akdeniz ilimizin diğer ilçelerine göre ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal anlamında eşit şartlarda yaşanmadığı bir bölge. Biz böyle bir bölgede attığımız her adıma dikkat etmek zorunda olduğumuzun farkındayız. Biz hiç bir şekilde satış yapmaktan memnuniyet duymuyoruz ve bunların her birinin telafisi için de halkımıza söz veriyoruz. Fakat 857 milyon TL’yi bulmuş inanılmaz bir borç yükümüz ve her bir alacaklı firmayı bekletmek için neler yaptığımızı bilmiyorsunuz. Biz bu taşınmazları hak ettikleri değerde satacak ve hizmet olarak geri getireceğiz. Biz bu taşınmazları satmazsak bile yarın bunlar yok pahasına gidecek. Biz bu taşınmazların birilerinin çıkar ve menfaatleri uğruna rant için satmayacağız, halkın hizmet alması noktasında çalışmalar yürütmek için yapacağız. Yarın bu belediye sokaklara temizlik araçlarının girmediği bir belediye olursa hangimiz bu halka hizmet verecek?Biz değerleri yarıştırmıyoruz. Kamunu üstün yararı söz konusu olduğunda bireyin kişisel yararı olamaz. Fakat kasa, borçlar ortada, alacaklılar kapıda. Her gün bir haciz alacaklısı bir icra memuru kapınıza dayanırken lafla peynir gemisi yürümüyor. İcraat lazım. Bu halka icraat noktasında irade ortaya konması lazım. Biz bu sürecin başında elimizi taşın altına koymayı bırakın tüm bedenimizi taşın altına koyacağımızı belirterek başladık. Gerekiyorsa o sokakları belediye eş başkanlarımız önde, meclis üyelerimiz ve bürokratlarımız, yanımızda halkımız arkamızda gerekiyorsa kendimiz süpüreceğiz, halkımıza bu hizmetleri götüreceğiz” diye konuştu.

Akdeniz Bld 2

Kaynak: İMECE GAZETESİ