Ekonomi

Sezon Kısa, Fiyatlar Uçuyor

Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlarda tatil planı yapmaya başladı. Mersin Kızkalesi'nde vatandaşlar ise yaşanan ekonomik şartlardan dolayı bu yıl tatili uzun uzun yapamayacaklarını ifade etti. Tatilini ancak günü birlik yapabildiğini vurgulayan bir vatandaş, “Tatilimizi ancak günübirlik yapabiliyoruz. Arkadaşlarla gidip geri dönüyoruz. Kalmalı tatil yapma gibi bir imkanımız yok' dedi. 

Abone Ol

Meryem KARADAĞ/Rabia ARSLAN

Seçimlerin bitmesi, okulların tatile girmesi, bayram tatilinin 9 güne çıkarılması ve yabancı turistin gelmeye başlamasıyla en uygun bütçeli tatil planları yapılmaya başlandı.

Artan maliyetlerden dolayı birçok vatandaş tatil planını ertelerken birçoğu ise tatili ucuza getirebilmenin hesabını yapmaya başladı.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Korykos Antik Kenti'nin en önemli parçası olan Mersin'in Erdemli ilçesi sınırlarındaki deniz kalesi olarak da bilinen 'Kızkalesi'nde bayram tatili devam ederken vatandaşlar ise her şeyin çok pahalı olmasından dolayı tatili kısa yapmaya hassasiyet gösterdiklerini söyledi.

'TATİL İYİ GİDİYOR AMA BU FİYATLARLA UZUN BİR TATİL YAPILMAZ'

Her şeyin çok pahalı olduğundan yakınan vatandaş, 'Biz geldik sadece denize girdik 2 bin TL gitti. Akşamda geri döneceğiz ama isterdik 5/6 gün konaklamalı tatil yapmayı her şey çok pahalı konaklamalı tatil bizim için imkansız diyebilirim. Ailecek geldik 5 simit aldık 50 TL ödedik. En ucuz simittir ama simit bile artık lüks oldu. Öyle lahmacun, et, balık yemek imkansız' ifadelerini kullandı.

Malatya'dan geldiğini söyleyen bir vatandaş ise, 'Araçla geldik benzin maliyetimiz 6/7 bin tuttu. Haftaya da ailemle geleceğim, yine bir 7 bin tutar. Ama sadece yol ücreti hesaba katmak olmaz. Burada konaklama, yeme- içme masrafıyla çok para tutuyor. Tatil iyi gidiyor ama bu fiyatlarla uzun bir tatil yapmak imkansız' diye konuştu.

Tatilini ancak günü birlik yapabildiğini vurgulayan bir vatandaş, 'Tatilimizi ancak günübirlik yapabiliyoruz. Arkadaşlarla gidip geri dönüyoruz. Kalmalı tatil yapma gibi bir imkanımız yok' dedi.

'TATİLİMİ EKONOMİYE GÖRE AYARLAMAK ZORUNDAYIM'

Tatilini ekonomisine göre ayarladığını belirten bir vatandaşsa, 'Tatil tercihim genellikle deniz kenarı oluyor. Tatilimi ekonomiye göre ayarlamak zorundayım. Alınacak mayoya kadar ekonomi belirliyor. Her şeyin fiyatı uçtuğu için, her şey çok kısıtlı bir şekilde ilerliyor' ifadelerini kullandı.

OTEL TATİLİ YERİNE, ÇADIR TATİLİ

Çadıra talebin arttığını söyleyen vatandaş, 'Ekonomik koşullar artık tatil yapmaya el vermiyor. Normalde otelde tatil yapmayı severdim artık otel yerine çadır tatili, kamp tatili ya da karavan tatili gibi şeyler düşünüyorum. Gerçi karavan tatili için de ekonomi önemli şu anda mümkün değil bizim için' dedi.