Belediye tarafından gerekli önlem alınmadığını söyleyen vatandaşlar, sorunun çözülmesi için defalarca şikayette bulunsa da bir yanıt alamadığını ifade etti.

Mersin Silifke ilçesindeki Filamingo-7 ve Filamingo-10 siteleri arasında bulunan kanal kirliliğinden dolayı etrafı sineklerin bastığı ortaya atıldı. Yolda yürümekte bile zorlandıklarını söyleyen vatandaşlar ve esnaf, yaz başında önlem alınmadığını en azından şimdi müdahale edilmesi gerektiğini söyledi. Çevrede esnaflık yapan İbrahim Coşkun, 'Temizlik yok, sahili biz buradaki esnafla temizledik. Belediyenin diğer senelerde çok çalıştığını söyleyemem ama bu sene hiç çalışmadı. Bir çöp temizliği var başkada bir faaliyeti yok. Çok şikayetçiyim. On beş senedir burada yaşıyorum sinek sorununu bu sene çok hissettik' dedi.

'HAYAT KALİTEMİZİ CİDDİ ANLAMDA ETKİLİYOR'

Belediyelerin gerekli olan yerlere ilaçlama yapmadığını söyleyen esnaf İbrahim Coşkun, 'Sineklerden bıktık usandık belediye bu sene hiç çalışmadı. İşletmemiz kendi bulunduğu alana ilaçlama yapıyor ama yetersiz kalıyor. Yakınlarda bir kanal var ve bakımsız. Sineklerin oradan dolayı böyle yoğun olduğunu düşünüyoruz. Hayat kalitemizi ciddi anlamda etkiliyor. Yakınlarda bulunan sulama kanalı yeterli temizlenmediği için akşam saat 8'den sonra çoğalıyorlar. Her yıl bu sorunu yaşıyoruz. Her yılda tekrar tekrar gerekli mecralara müracaat ediyoruz. Hiç değişen bir şey yok. Belediyeler ilaçlama yapıyor ama sadece site, bina aralarına gerek olan yerlere dönüp bakmıyorlar' şeklinde konuştu.

'SAHİL KENARLARINDA İLAÇLAMA YOK'

Sineklerden kaynaklı müşteri ağırlamakta zorluk çektiğini belirten Esnaf Coşkun, 'Sahilin etrafında ilaçlama görmedim, göreni de görmedim. Sahil ve kanallarda ciddi bir sinek sorunu var. Ben burada işletmeciyim, benim işimide etkiliyor. Müşteri geliyor sinek yüzünden geri gidiyor. Ne yaptıysak biz bir çaresini bulamadık bari sizin aracılığınızla belediye buna bir çare bulunsun' dedi.

Mersin'de Kırsal Bölgelerde Yol Yapım Çalışmaları Sürüyor Mersin'de Kırsal Bölgelerde Yol Yapım Çalışmaları Sürüyor

'SİNEK SORUNUNU BU SENE ÇOK HİSSETTİK'

Bu sene sinek sorununun çok fazla yaşandığını belirten Coşkun, 'Temizlik yok, sahili biz buradaki esnafla temizledik. Belediyenin diğer senelerde de çok çalıştığını söyleyemem ama bu sene hiç çalışmadı. Bir çöp temizliği var başkada bir faaliyeti yok. Çok şikayetçiyim. On beş senedir burada yaşıyorum sinek sorununu bu sene çok hissettik. Zamanında ilaçlama olsaydı kimse mağdur olmazdı. Her sene belediye yaz başlamadan ilaçlama yapardı ama bu sene hiç görmedik. Kanala gidip bir görseler bana yeter, beni anlayacaklarını düşünüyorum. Kanalda arıtma var ama yetmiyor. Orası hala pis bunu hep söyledik ama ne yazık ki gereken yapılmıyor' ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi