Kent Orkestrası, 90'ların Unutulmaz Parçalarını Müzikseverlerle Buluşturdu Kent Orkestrası, 90'ların Unutulmaz Parçalarını Müzikseverlerle Buluşturdu

Son yazılarını gazetemizde yazmış olan Şinasi Develi'nin anısını yaşatmak ve çalışmalarının daha geniş kesimler tarafından bilinmesine katkıda bulunmak amacıyla her yıl verilen 'Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü' bu yıl yeniden yepyeni etkinliklerle hayat buluyor.

Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü 2024 yılı çalışmaları, 'Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü Belleğin İzinde II: Dünden Bugüne; MERSİN'E DAİR' konulu panel ile başlayacak.
Açılış konuşmasını Baha Sadık Akıner'in yapacağı ve Monika Kuki'nin kolaylaştırıcılığında yürütülecek etkinlik, 'Tarihin İzinde Mersin' isimli belgesel film gösterimi ve Prof. Dr. Senem Duruel Erkılıç'ın sunumu ile başlayıp ardından gazetemiz köşe yazarı Araştırmacı-Yazar Abdullah Ayan ve Araştırmacı Yazar Nihat Taner'in katılım sağlayacağı bir panel ile devam edecek.
Etkinlik, 27 Eylül 2023 saat 17.00'de Akdeniz Sanat Galerisi Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü adresinde düzenlenecek.
Tüm disiplinlere açık olan Şinasi Develi Kent Ödülü'ne başvurular 1 Ekim 2023- 30 Kasım 2023 tarihleri arasında yapılacak.

Şinasi Develi Kent Ödülü Seçici Kurulu üyeleri: Monika Kuki, İbrahim Evrim, Demet Şaman Tarlakazan, Abdullah Sert, Baha Sadık Akıner, Nursel Duruel Erkılıç, Cavide Develi Gürani, Burçak Görel Nafize Bilgin Hazar.

NEDEN ŞİNASİ DEVELİ ÖDÜLÜ?

Ödül, Mersin'in geçmişi üzerine sayısız çalışma yapmış, yayınladığı kitap ve makalelerle kentin hafızasının kaydını tutmuş Şinasi Develi'nin anısını yaşatmak, kent belleği üzerine yaptığı araştırma geleneğinin sürmesi niyetiyle onun adına adanmıştır.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?


Ödüle aday çalışmalar veya araştırmalar; müellifleri ya da başkaları tarafından her yılın Eylül ayının son cuma günü mesai saati bitimine [email protected] adresine iletilebilir.

ÖDÜL SEÇİMİ


Şinasi Develi Mersin Kent ödülü'ne layık görülecek çalışma sekiz kişilik bir ödül değerlendirme kurulu tarafından seçilir. Bu kurul ilk yıl için ödül girişimini başlatan aşağıdaki kuruculardan oluşur: Bülent, Başok, Etem Develi, Hafize Bilgenoğlu, İrfan Tümer, Semihi Vural, Tuncer Üzmen, Ulaş Bayraktar, Ziya Aykın.
Ödül için seçimi Değerlendirme Kurulu yapar. Kurul, değerlendirme aşamasında uzman kişi ve kurululardan görüş alabilir. Değerlendirme Kurulunda 'takdir edilecek çalışmanın Mersin'in bilinirliğini arttırması ve tanıtımına sunacağı katkılar dikkate alınır. Kurulda herkesin bir oy hakkı vardır. Eşitlik olursa en yaşlı üyenin oyu belirleyicidir. Oylama açık yapılır.

ÖDÜL TÖRENİ


Ödül töreni her sene Şinasi Develi'nin hayatını kaybettiği Ocak ayının son Çarşamba günü Mersin'de yapılır. Ödül ve anma programını Değerlendirme Kurulu tertip eder.

Editör: Haber Merkezi