Tuğçe Dokumacı

Mersin’de Kışlık Hazırlıkları Başladı: Pazar ve Manavlarda Yoğunluk Arttı Mersin’de Kışlık Hazırlıkları Başladı: Pazar ve Manavlarda Yoğunluk Arttı

Avrupa’nın en büyük yaş meyve sebze fuarı olan Fruit Logistica Fuarında bu yıl 91 ülkeden 2 bin 700 firma yer aldı. 106 bin m2  alana kurulu ve sadece ticari ziyaretçilere açık olan fuarı 140 ülkeden 66 bin ziyaretçi gezdi. Fuarda, yaş meyve sebze, kuru meyveler, organik ürünler, dondurulmuş meyve-sebze, kabuklu meyveler, baharatlar, taze ürünler, çiçekler,  tohum ve fidanlar, bitkiler, paketleme, etiketleme makineleri, kalite kontrol sistemleri, soğutma, ürün izleme sistemleri, meyve sebze işleme ve yıkama sistemleri sergilendi.

Fuarın milli katılımının, “5973 sayılı Karar” çerçevesinde Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanması durumunda, katılımcı firmaların stant alanının metrekare cinsinden büyüklüğü dikkate alınmak suretiyle Ticaret Bakanlığı tarafından metrekare başına belirlenen birim fiyat üzerinden 452 bin TL’ye  kadar destek sağlanacak. Katılımcının prestijli fuar desteğinden yararlanabilmesi için, fuar sonrası destek başvurusunu yaparken DYS sistemi üzerinde Prestijli Fuar seçeneğini seçmesi gerekiyor. Destekten yararlanılabilmesi için stantta sergilenen veya tanıtımı yapılan ürünlerin yurtiçinde üretildiğine dair, katılımcı firmaya veya pazarlama sözleşmesi yapılan firmaya ait kapasite raporu ibraz edilmesi gerekiyor.

Kaynak: Tuğçe Dokumacı