Gündem

"Tıp Fakültesinde Başıboş Köpekler" Haberine Yalanlama 

Bir medya kuruluşunda yer alan habere göre, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi koridorlarında başıboş köpeklerin olduğu ve vatandaşların rahatsızlık duyduğu iddia edildi. İddia üzerine, Mersin Üniversitesi resmi hesabından yazılı bir basın açıklaması yapıldı ve söz konusu hastanenin tıp fakültesi olmadığı duyuruldu.

Abone Ol

Bir medya kuruluşu tarafından 'Mersin Tıp Fakültesi koridorları başıboş köpeklere teslim' başlıklı haberde, MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi servis giriş alanında, birden çok başıboş köpeğin görüntülendiği ve vatandaşın durumdan rahatsız olduğu görsellerle iddia edildi.

Ebru DOST

Habere göre, başıboş köpekler vatandaşlar tarafından tehlike ve endişe yaratmakta olduğu da ileri sürüldü. Ayrıca haberde özellikle kadınlar ve çocukların hastaneye girişte panik duyduğu da işlendi.

Konuyla ilgili Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden yazılı bir basın açıklaması geldi. Fakülte yönetimi, görsellerin başka bir hastaneye ait olduğu ve iddiaların doğru olmadığını söyledi. Haberi yapan yayın kuruluşu hakkında hukuki bir sürece gideceğini açıklayan yönetim, 'Çeşitli medya organlarında ve sosyal medya platformlarında 07.08.2023 tarihinde dolaşıma sokulan 'Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Koridorları Başıboş Köpeklere Teslim' başlıklı haber ve haberdeki görüntüler gerçeği yansıtmamaktadır' açıklamasında bulundu.

Açıklamanın tamamında şu ifadelere yer verildi, 'Çeşitli medya organlarında ve sosyal medya platformlarında 07.08.2023 tarihinde dolaşıma sokulan 'Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Koridorları Başıboş Köpeklere Teslim' başlıklı haber ve haberdeki görüntüler gerçeği yansıtmamaktadır. Haberde yer alan görüntülerdeki Hastane, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi değildir. Farklı bir hastaneye ait olan görüntüleri Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi'ne aitmiş gibi gösteren medya kuruluşları ve sosyal medya hesapları hakkında gerekli hukuki işlemlere başlanacağını belirtmek isteriz. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, her türlü güvenlik ve hijyen tedbirlerini alarak vatandaşlarımıza nitelikli sağlık hizmetini sunmaya devam etmektedir.'