Kadri Duman

30 Ağustos Zafer Kupası'nda Şampiyon Menteş Spor Oldu 30 Ağustos Zafer Kupası'nda Şampiyon Menteş Spor Oldu

Toroslar'da, 13 Nisan'da meclis toplantılarının canlı yayınlanması için oy birliğiyle karar almalarına rağmen, belediye yönetimi 4 aydır hiçbir toplantıyı canlı yayınlatmadı, hatta canlı yayınlayan bazı televizyon kanallarından da görüntüyü sildirdi. Canlı yayın yapılmaması meclis üyelerinin tepkilerine neden olurken, Ağustos ayı meclis toplantısında Güvenlik Şube kamera ile kayıt alınca, Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ve Başkan Yardımcısı Hasan Özalp Önal, duruma tepki gösterdi. Başkan Yıldız, "Bir devlet kurumu neden başka bir devlet kurumunu kayda almak ister?" ifadelerini kullandı.
Bu sırada meclis toplantılarının zaten canlı olarak yayınlandığını zanneden Hasan Özalp Önal, "Zaten canlı yayınımız var, mecliste ne oluyorsa hepsi canlı yayınlanıyor" dedi. Oysa ki, hiçbir mecrada canlı yayın olmadığını anlatan  Meclis üyesi İlhan Çokgün ise, "Toplantıları canlı yayınlatmayıp, sonradan sadece işinize gelen kısımları yayınlıyorsunuz" diye tepki gösterdi.

Sjrtghjmnchjm

13 NİSAN'DA MECLİS KARARI ALINMIŞTI
Mersin'de belediye meclis toplantılarında İstiklal Marşını okumayan tek belediye olan Toroslar Belediyesi, şimdi de oy birliğiyle aldıkları meclis kararını uygulamamakla gündemde.
 13 Nisan 2024 tarihinde yaptıkları ilk meclis toplantısında "Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 16. maddesi hükümlerine göre; meclis toplantılarının sesli veya görüntülü cihazlar ile kayıt altına alınması ve canlı yayın yapılması" tüm meclis üyelerinin oybirliğiyle kabul edilmişken, Belediye yönetimi Nisan ayı dışında hiçbir meclis toplantısını canlı yayınlatmadı. Bu duruma tepki gösteren Cumhur İttifakı ise meclis kayıtlarının halktan gizlendiğini ifade etti. Son meclis toplantısında Emniyet Güvenlik Şube çekim yapınca meclis karıştı, canlı yayın ile ilgili tartışmalar da alevlendi.

HASAN ÖZALP ÖNAL: "EMNİYET'İN ÇEKİM YAPMASI HOŞUMA GİTMEDİ"
Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Özalp Önal, Emniyet ekiplerini işaret ederek, "Arkadaşları (salondan) çıkartamadım. Bizden olan arkadaşlar dışında salonda kamera var. Farklı bir kamera, nedir diye merak ettim. Güvenlik Şube'nin meclis toplantılarını kayda alması ne kadar yasal? Böyle bir talebimiz var mıydı bilmiyorum ama ilk defa gördüm, şaşırdım" dedi.
Bu durumun hoşuna gitmediğini söyleyen Hasan Özalp Önal, "Benim çok hoşuma gitmedi bu durum. Burası bir meclis. Seçilmiş insanlarız. Emniyet'in bizi kayıt altına alması ne kadar doğru bilmiyorum. Halkımızın takdirine sunuyorum. Zaten canlı yayınımız var, mecliste ne oluyorsa hepsi canlı yayınlanıyor. Bizim gizli saklı bir şeyimiz yok. Emniyetle de bir sıkıntımız yok" dedi.

İLHAN ÇOKGÜN: "SADECE İŞİNİZE GELEN KISIMLARI YAYINLIYORSUNUZ"
Meclis üyesi İlhan Çokgün ise "Toplantıları canlı yayınlatmayıp, sonradan sadece işinize gelen kısımları yayınlıyorsunuz. Canlı yayınlatsanız zaten bu tepkiyi göstermeyiz" dedi.
Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ise "Canlı yayından filan çekinmiyoruz. Gizli saklı bir şeyimiz yok" dedi. İlhan Çokgün ise "Toroslar'da yaşayan vatandaşımız izleyemiyor bu meclisleri" derken Başkan Yıldız, "Tamam onun bir formülünü bulacağız" yanıtını verdi.
 

BAŞKAN YILDIZ: "BİR DEVLET KURUMU NEDEN BAŞKA BİR DEVLET KURUMUNU KAYDA ALIR?"
"4. meclise geldik hala bir formül bulamadık" diye tepki gösteren İlhan Çokgün, "Gerekirse ücretini biz verelim vatandaş da burada ne yaşandığını görsün. İşinize gelen kısımlar yayınlamayın. Bu arada Emniyet'in kaydından rahatsız olan sizin idareniz. Bizim idaremiz değil" dedi.
Başkan Yıldız ise, "Bir devlet kurumu neden başka bir devlet kurumunu kayda almak ister?Emniyet müdürümüz isterse zaten arkadaşlarımız bir kayıttır, fotokopidir verir. Mecliste konuşulan her şey kayıt altına alınıp Kaymakamlığa zaten gönderiliyor. Bizi de bilen biliyor. Burası  devletin kurumu. Toroslar Belediyesi'nin meclisi" diye konuştu

Kaynak: Kadri Duman