Devrim Kartal

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 17 Haziran 2024 tarihinde Hz. Mikdat (Muğdat) Camii’nde kılınan Kurban Bayramı namazına katıldı. Bayram namazı sonrası camide bulunan vatandaşlarla bir araya gelen Vali Pehlivan, bayramın hayırlara vesile olması dileklerinde bulundu.

Yaşam Köyleri ile Bağımlılıkla Mücadelede Yeni Bir Adım Yaşam Köyleri ile Bağımlılıkla Mücadelede Yeni Bir Adım

Bayram Namazında Birlik ve Beraberlik Mesajı

Vali Pehlivan, sabah erken saatlerde Hz. Mikdat (Muğdat) Camii’ne gelerek Kurban Bayramı namazını cemaatle birlikte eda etti. Namazın ardından vatandaşlarla tokalaşan ve bayramlaşan Vali Pehlivan, “Kurban Bayramı’nın tüm İslam âlemine, milletimize, hayırlar getirmesini diliyorum. Bayramlar, birlik ve beraberlik ruhunun pekiştiği, kardeşlik bağlarının güçlendiği özel günlerdir. Bu mübarek bayramın da hayırlara, güzelliklere, iyiliklere vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

A88E62B3 483A 490D 9288 63Cf48867376

Vatandaşlardan Yoğun İlgi

Cami cemaati, Vali Pehlivan’a yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlarla sohbet eden ve bayramlarını kutlayan Vali Pehlivan, özellikle çocuklarla yakından ilgilendi. Bayram sevincini paylaşan Vali Pehlivan, tüm vatandaşların dilek ve temennilerini dinledi.

0B7D94Df E636 4872 99C3 E5Dfb1230888

Vali Pehlivan’dan Bayram Mesajı

Vali Pehlivan, bayram mesajında “Bayramlar, sevgi, saygı ve hoşgörünün hâkim olduğu, dargınlıkların unutulduğu, küskünlüklerin sona erdiği günlerdir. Bu duygularla, Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Bayramın, ülkemize ve milletimize huzur, barış ve refah getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bayram namazının ardından Hz. Mikdat Camii’nde devam eden bayramlaşma programında, Vali Pehlivan’a Mersin İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi ve diğer yerel yöneticiler eşlik etti. Bayramlaşma töreninde, il protokolü ve vatandaşlar bayramlaştı, hep birlikte dua edildi.

Namaz sonrası vatandaşlarla bir araya gelen Vali Pehlivan, bayramlaşma sırasında halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Cemaat ile sıcak diyaloglar kuran Vali Pehlivan, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi ve bayram sevinçlerine ortak oldu.

Kaynak: Devrim Kartal