Tuğçe Dokumacı

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt ve Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte Çeşmeli-Kızkalesi arasında devam eden otoyol inşaatını ziyaret etti. İnşaat sahasında yapılan incelemelerin ardından düzenlenen toplantıda, otoyol inşaat sürecine dair önemli konular ele alındı.

Yapımı devam eden ve 52,80 km uzunluğunda olacak olan yol; 7 tünel, 5 viyadük, 7 köprü, 23 üstgeçit, 32 altgeçit ve 74 menfez içerecek. Vali Pehlivan, tamamlandığında yolun, Antalya-Mersin (D400) ve Konya-Mersin (D715) devlet yollarının transit trafiğini şehir merkezlerine girmeden mevcut otoyol ağıyla birleştirerek kesintisiz bir trafik akışı sağlayacağını belirtti.

G R Uf D D D X M A A G Asp

Anamur'da Yangın Gönüllülerine Özel Eğitim Anamur'da Yangın Gönüllülerine Özel Eğitim

Ayrıca, Pehlivan, projenin bir sonraki etabında Kızkalesi-Taşucu kesiminin tamamlanması ile Taşucu Limanı'nın ekonomik açıdan daha cazip hale geleceğini ve Mersin Limanı'nın yoğunluğunu paylaşacağını vurguladı. Bu projenin, Çukurova Uluslararası Havalimanı'na ulaşımı kolaylaştıracağını ve bölgedeki tarım, sanayi, lojistik ve turizm sektörlerinin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Kaynak: Tuğçe Dokumacı