Seren SABUNCU

Tartışmalarla geçen Yenişehir delege seçimlerinin ardından beyaz listeden seçilen delegelerin yerine kaybeden mavi listeden delegelerin seçilmesi parti tabanını kızdırdı.

Konuya ilişkin basın açıklaması yapan Yenişehir İlçe Başkan adayı Eczacı Çağatay Çakar, 'Buradan ilçe ve il yönetimlerine sesleniyorum bu hukuksuzluğu yapmayın. Seçilmiş delegeleri mağdur etmeyin Biz bu haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Tüm yasal yollara başvurarak sesimizi daha da yükselterek mücadelemizi devam ettireceğiz' dedi.

'BEYAZ LİSTE YAKLAŞIK 100 DELEGE FARKLA SEÇİMİ KAZANDI'

Yenişehir İlçe Binası önünde yapılan basın açıklamasına birçok partili katılırken 'Hak, hukuk, adalet! Yönetim istifa!' sloganları yükseldi. Burada basın açıklaması yapan yeni aday Çakar, 'Bildiğiniz üzere ülke genelinde yapılan cumhuriyet halk partisi mahalle delege seçimlerini biz de Yenişehir İlçemizde 4-11 Temmuz tarihleri arasında yaptık. Yenişehir İlçesinin tüm mahallelerinde üyeler çok geniş katılımla seçme ve seçilme haklarını demokratik bir şekilde kullandılar. Seçime Beyaz ve Mavi Liste olmak üzere iki blok liste katıldı ve Beyaz Liste yaklaşık 100 delege farkla seçimi kazandı. Seçim sonuçları sandık başında tutanak altına alındı ve bu esnasında hiçbir mahallede sandık başlarında herhangi bir itiraz olmadı ve sonuçların yasal sürede açıklanması beklendi' dedi.

DELEGE LİSTESİ GENEL MERKEZE GİTMEMİŞ

25 gün geçmesine rağmen delege listelerinin askıya çıkmadığının, Yenişehir İlçesi Başkanlığı'nın sosyal medya hesaplarında yayınlanmadığını ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'ne de bildirilmediğine işaret eden Çakar, 'Hala ne delege listemiz bellidir ne de ilçe kongre tarihimiz. Aldığımız duyumlar ve sızdırılan delege listeleri kotalara uyulmadığı gerekçesiyle delege listeleri üzerinde değişiklik yapıldığı ve Beyaz Listeden 21 delegenin silinerek yerine Mavi Listeden delegelerin yazıldığı yönündedir. Buna gerekçe olarak yapılan itirazlar gösterilmektedir. Her iki listede de kotalara uyulmadığı halde bu işlem sadece beyaz liste delegelerine yapılmaktadır. Oysa sandık başında itiraz olmamasına rağmen, itirazlar askıya çıkmayan delege listelerine yapılmış gibi gösterilip, kurnazca bir tezgahla oldubittiye getirilmek istenmektedir. Bizlerin yaptığı itirazlar da henüz bir cevap verilmemiştir. Bunu bu şekil de kabul etmemiz için oyalama, unutturma ve yıldırma taktikleri uygulanıyor bu beyhude boş zaman kaybıdır' diye konuştu.

'TÜZÜĞE AYKIRI BİR TAKIM OYUNLAR!'

CHP'li Çakar, 'Cumhuriyet Halk Partisi tüzüğü ve kuralları olan bir partidir. Tüzüğümüzün 56/4 ve 27/7 maddelerinde yer aldığı üzere ilçe delege seçimlerinde cinsiyet ve gençlik kotası uygulanmamaktadır. Bu kota il, kurultay delegasyonu il, ilçe yönetimlerin de vardır. Yine tüzüğümüzde geçen diğer bir maddeye göre de; seçime blok listeyle gidildiği zaman en çok oy alan listede cinsiyet ve gençlik kotaları yedek üyelerle tamamlanmamış olsa bile diğer listeden adaylarla tamamlanamaz. Partililerimizin sandığa giderek tercih ettiği özgür iradeyi hiçbir sebep göstermeksizin masa başında değiştirmek istiyorlar. Sandıkta delege seçimlerini kaybedenler masada tüzüğe aykırı bir takım oyunlarla kazanmaya çalışıyorlar. Genelgeyi bahane edip bunu da adaletsizce beyaz liste delegelerine uyguluyorlar. Tesadüfe bakın ki bütün mersin de yapılan delege seçimlerin de genelge sadece Yenişehir de ve beyaz liste delegelerini mağdur etmek için uygulanıyor. Haksız bir şekil de sağladıkları bu avantaj ile yanında oldukları mavi listenin başkan adayını da maalesef bu suça ortak etmiş oluyorlar' şeklinde konuştu.

'BİZİ BÖLMEK, DELEGELERİMİZİ SİLMEK İSTİYORLAR'

Meselenin 21 delege meselesi olmadığının altını çizen Çakar, '100 yıllık, adalete inanmış, Demokrasiye gönül vermiş, şahısların değil ülkenin sigortası olan bir partiyiz! Cumhuriyeti kuran bir partinin üyelerinin özgür iradesine ipotek koyulmaya çalışılmaktadır. Bizler buna asla izin vermeyeceğiz. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. 'Saraylar saltanatlar çöker Kan susar bir gün Zulmün biter .' Kimsenin şahsi çıkarları üyelerimizin tercihinin üstünde değildir. Mesele 21 delege değildir Mesele isimler ve şahıslardan çok fazlasıdır. Mesele adaletiyle topluma örnek olmaktır. Mesele ben yaptım olduramadım meselesidir. Mesele kısa çöpün uzun çöpten hakkını alma meselesidir. Tüzüğü çiğneyerek, üyelerimizin iradesini yok saymak için masa başı oyunlara başvurursanız. İşte o zaman karşınız da bu partinin onurlu emekçi tabanını hak hukuk adalet diye haykırır bir şekilde görürsünüz' diyerek kendilerini bölmek istendiği ve delegelerini silmek istendiğini ifade etti.

'HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ'

Çakar şöyle devam etti, 'Ancak biz, bu partinin çıkarlarını şahısların çıkarlarından üstün tutan adil ve dürüst emekçileri olarak, birleşe birleşe saltanatınıza ve adaletsizliğinize son vereceğiz. Birleşe birleşe kazanacağız. Buradan ilçe ve il yönetimlerine sesleniyorum bu hukuksuzluğu yapmayın. Seçilmiş delegeleri mağdur etmeyin Biz bu haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Tüm yasal yollara başvurarak sesimizi daha da yükselterek mücadelemizi devam ettireceğiz. Bugün burada ilçe binası önündeyiz bu durum devam ederse çok daha büyük bir kitle ile il binası önünde de oluruz. Seçilerek delege olmuş partili yoldaşlarımızın yanındayız ve haklarını sonuna kadar savunacağız. Çünkü haklıyız kazanacağız.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polonya Meclis Başkanı Holownia’yı kabul etti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polonya Meclis Başkanı Holownia’yı kabul etti

Editör: Haber Merkezi