Ekonomi

Yükseliş Devam Ediyor: Dolar ve Euro Yeni Rekorlar Kırdı

Yükseliş devam ediyor: Dolar ve Euro yeni re... Dolar kuru, haftayı yeni rekorlarla kapatırken, Euro/TL de yükselmeye devam ediyor. Dolar, 33,70 seviyesine ulaşarak yeni bir zirve yaparken, Euro/TL 37,18 seviyesini gördü. Küresel gelişmeler ve TCMB'nin yaklaşan faiz kararı döviz piyasalarını etkiliyor.

Abone Ol

Dolar kuru, hafta başından bu yana sergilediği dalgalı seyri hafta kapanışında yukarı yönlü bir hareketle tamamladı. Haftaya 32,22 seviyesinde başlayan dolar kuru, hafta içinde dalgalı bir seyir izledikten sonra dün gece yeni bir rekor seviyeye ulaştı.

Dün, 33,57 seviyesine gerileyen dolar kuru, akşam saatlerinde 33,70 seviyesine yükselerek yeni bir zirve yaptı. Dolar kurundaki rekor seviyeler hızla artmaya devam ediyor. 33,00 seviyesinin hızla aşıldığı piyasada, dolar kuru şimdi gözünü 38,00 seviyelerine dikmiş durumda. 29 Temmuz Pazartesi günü 33,00 seviyelerini test eden dolar, 18 gün içinde 70 kuruşluk keskin bir yükseliş kaydederek ardı ardına rekorlar kırdı.

Dolar, bu yükselişini yeni güne de taşıdı. Sabah saat 08.40 itibarıyla 33,68 seviyesinde işlem görüyor.

EURO/TL’DE SON DURUM

Euro/TL, haftanın son işlem gününde yukarı yönlü bir seyir izliyor. 13 Ağustos’tan bu yana rekor üstüne rekor kıran Euro/TL, yeni günde de yükselmeye devam ediyor. Dün 36,88 seviyesine gerileyen Euro/TL, 37,18 seviyesine ulaşarak yeni bir rekor daha kırdı. Bugün sabah saatlerinde ise 37,07 seviyesinde işlem görüyor.

KÜRESEL GELİŞMELERİN ETKİSİ

Küresel piyasalardaki gelişmeler, döviz piyasalarını etkilemeye devam ediyor. Geçen hafta, ABD’deki resesyon endişeleri hafiflerken, bu hafta ABD’de yıllık enflasyonun yüzde 2,9 ile beklentilerin altında açıklanması, Fed'in faiz kararını etkileyen faktörler arasında yer aldı.

20 AĞUSTOS MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI

Önümüzdeki hafta, yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı toplantısı yakından takip edilecek. TCMB’nin faiz oranlarını yüzde 50 seviyesinde sabit tutması bekleniyor.