28 Mayıs 1972 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi Metin Arolat, Mevlana'nın 23. kuşak torunu… Türkiye onu 1995 yılında çıkardığı Ayrılık Olmaz isimli albümüyle tanıdı. Arolat, hem yönetmenlik hem şarkıcılık kariyerini birlikte yürüttü. Ve maalesef geçtiğimiz gün sahnede, şarkı söylediği sırada bir anda yere yığıldı, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Ölüm nedeni olarak kalp krizi geçirdiği açıklandı.

İğneler arası ölüm kapışması Metin Arolat'ın sonu mu oldu - Resim: 2

Arolat’ın ölümü sağlık konusundaki polemikleri de beraberinde getirdi. Zira bazı basın organları Arolat’ın zayıflama iğnesi kullandığını, bu nedenle hayatını kaybetmiş olabileceğini düşünürken, bir diğer grup bu ani ölümün mrna aşılarına bağlı olabileceğini iddia etti. Örneğin şarkıcı Cenk Eren sosyal medyada yaptığı paylaşımında "Çoğu kişi aşılardan sonra kalp krizi ve pıhtı atma olaylarının çoğaldığını söylüyorlar peki diyelim ki doğru ne yapılması gerekiyor bir çaresi var mı yoksa geçmiş olsun aşı yaptırmasaydınız mı diyorsunuz? Yaptırdık ne yapalım şu durumda durmadan bunu söylüyorsunuz çözüm var mı? Doktorların cevap vermesini tercih ederim. (Sevgili Metin’nin kalbi neden yoruldu bilmiyorum ama yaptığımız iş o kadar stresli ki belki kalbi kaldırmadı. Bana şimdi ne var işinizde o kadar stres yapacak demeyin yaşamayan bilemez ve anlayamaz)" ifadelerini kullandı. Eren’in paylaşımına çok sayıda doktordan yanıt geldi.

İğneler arası ölüm kapışması Metin Arolat'ın sonu mu oldu - Resim: 3

O doktorlardan biri de Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Profesörü Esin Davutoğlu Şenol oldu. Şenol, X hesabından yaptığı paylaşımda şu bilgilere yer verdi:

“Her şey bilmek isteyen için yeterince açık..

Milyonlarca kere anlattık

Ama lüzum hasıl oldu yine

Kalp krizleri

1. Ani olur yani beklenmedik ölümlerin ve tüm ölümlerin en önemli nedenidir

Ani genç ölümlerinin de en önemli nedenidir ( bulaşıcı hastalıklar kontrol edildiğinden beri böyle)

2. Sigara, obezite, genetik, hareketsizlik en önemli risk faktörleridir

3.Grip, COVİD,Zona gibi infeksiyonlar tetikler

Şu anda COVİD pozitifliği %6O’larda

4.Grip aşısı yaptırmak, kalp krizleri için sigarayı bırakmaktan daha etkili bulunmuştur mesela

5.Ani şok diyetler, bitkisel ürünler..

Metin Şentürk'ün Fenerbahçe-Galatasaray Derbisi Şakası Kırdı Geçirdi Metin Şentürk'ün Fenerbahçe-Galatasaray Derbisi Şakası Kırdı Geçirdi

Ekte.. kanıt ve kaynak

1.COVID-19 geçirildikten sonraki ilk 30 gün kalp krizi riskini , 2 kattan fazla artırır


2. Bu da pek çok çalışmanın havuzlandığj bir başka çalışma ve COVİD ile Kalp Krizi arasındaki ilişki


3. COVID AŞILARI ise kalp krizi ve pıhtı riskini azaltmaktadır


“Vaccination reduced risk of heart failure and some clot-related complications for up to a year”

4.Kalp Krizi için risk faktörlerinin çoğu önlenilebilir


Yaş

Aile öyküsü

Cinsiyet

Hayat tarzı

Tütün

Diyabet

Dislipidemi

Kötü ağız bakımı

Erkek tipi kellik “

Kovid aşılarının miyokardit başta olmak üzere bazı kalp rahatsızlıklarına ve özellikle vücudun pıhtı atmasına neden olduğu haberleri, sıkı önlemler ve yaptırımlar uygulansa da zaman zaman bazı basın organlarında yer bulabiliyor. Klinik çalışmaların da artmasıyla mrna aşıları ile bağlantılı olabilecek çok sayıda ölüm vakası olduğu ortaya çıkmaya başladı.

SONU GETİREN ZAYIFLAMA İĞNESİ Mİ

Öte yandan Arolat’ın ölüm nedenini kullandığı zayıflama ilacı ve şok diyete bağlayanlar da oldu. Örneğin şarkıcı Demet Sağıroğlu yakın arkadaşı Arolat için "Benim kardeşim gibiydi, rejim yapıyormuş. Bizde böyle ölüm diyetleri vardır, sanırım kalbi kaldırmadı" ifadelerini kullanarak sorumlunun şok rejimler ve diyet iğneleri olduğunu vurguladı.

Özellikle ABD’de peynir ekmek gibi satmaya başlayan Ozempic adlı zayıflama ilacı, FDA tarafından onaylanmış olsa da daha ilk günden itibaren çok sayıda sağlık endişesini de beraberinde getirdi. Ozempic kullananların arasında mide felci, kemik yoğunluğunun azalması, çarpıntı, bulantı-kusma ve ishal ile psikolojik sorunlar sıklıkla görülüyor. Tüm bu yan etkilerin halı altına süpürülmesi bir yana yine ABD’de kullananların sayısı her geçen gün artıyor ve her yeni ünlü bu iğnenin ‘mucizevi’ özelliklerinden bahsederek tanıtımına alet oluyor. Bu ünlülerin başında Elon Musk, Oprah Winfrey Britney Spears’ın kız kardeşi, Kate Moss’un kızı ve Khloe Kardashian gibi dünya çapında ‘influencer’ etkisi olan isimler yer alıyor.

İğneler arası ölüm kapışması Metin Arolat'ın sonu mu oldu - Resim: 6

HASTALIK AZALTIYOR SAFSATASI

New York Post Gazetesi’nin 9 Eylül’de yayınlanan bir haberinde, son 6 yıl içinde Ozempic bağlantılı ölüm sayısının yalnızca ABD’de 162’ye yükseldiği belirtildi. Etken maddesi Semaglutide olan bu iğnenin üreticisi Danimarka merkezli ilaç üreticisi Novo Nordisk… yan etkilerinin çok sayıda olması nedeniyle Türkiye’de iğnenin kullanımına izin verilmedi.

Ozempic ve muadili Wegovy’nin yan etkilerini haberleştiren dijital mecralarda ise zaman zaman erişim sıkıntısı yaşandığı iddia ediliyor. Bu nedenle daha önce negatif yönüyle haberlere konu edilen zayıflama iğnesi ‘kalp hastalıkları riskini azaltıyor’ ibareleri ile düzeltilerek servis edilmeye ve deyim yerindeyse pazarlanmaya başladı. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz çok ciddi yan etkileri olan bu ilaçların melek yüzlü betimlenmeleri ilerleyen günlerde ciddi riskler oluşturabilir. Halihazırda yan etkilerden muzdarip olan yüzlerce insan varken iğnelere erişimin her geçen gün daha ulaşılabilir olması ve ünlüler tarafından övülmesi, dönüşü olmayan kayıplar yaşanmasına yol açabilir. Bu nedenle daha sağduyulu davranılması ve iğnelerin birer arzu nesnesine dönüşmesine engel olunması gerekiyor…

Kaynak: Haber Merkezi