ABD Merkez Bankası'nın (Fed) önümüzdeki süreçte nasıl adımlar atacağına dair devam eden belirsizlikler, varlık fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürüyor.

Fed'in faiz oranlarına ilişkin belirsizlik sürerken altın fiyatları Mart ayından bu yana en düşük seviyesini gördü.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Bu gelişmelerle gram altın yeni güne bin 613 TL seviyesinde başlarken, ons altın bin 821 dolar seviyesine geriledi.

Akdeniz'e 'Vira Bismillah' Diyerek Açılan Balıkçılar Sezona Bereketli Başladı Akdeniz'e 'Vira Bismillah' Diyerek Açılan Balıkçılar Sezona Bereketli Başladı

'HAREKETLİLİĞİ BİTİRDİ'

Yaşanan gelişmeler sonrası altın fiyatlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Eskişehirli kuyumcu esnafı Emre Öztürk, 'Özellikle altın fiyatları geçen haftayla beraber çok hızlı bir düşüşe yöneldi. Piyasadaki hareketlik gram altının düşmesiyle beraber tabi ki müşterilerde bir hareketlilik getirdi piyasaya. Ancak özellikle faiz artışı ve dolardaki hafif bir düşüş piyasadaki hareketliliği bitirdi diyebiliriz' dedi.

'MEVDUAT FAİZLERİ YÜKSELDİ'

'Altın fiyatları hızlı bir şekilde geriledi' diyen Öztürk, 'Buna bağlı olarak tabi ki müşteriler altın fiyatlarının da gerilemesiyle beraber elindeki paraları birazcık daha vadeli mevduat tarafına taşımaya başladı. Çünkü vadeli mevduat tarafı faizleri, merkez bankasının artırımıyla beraber yükselmişti. Bundan dolayı şu anda Gram altın fiyatları özellikle 24 ayarda bin 650 civarında seyretmekte. Çeyrek altın fiyatları da şu anda 2 bin 620 civarında düşmüş durumunda' ifadelerini kullandı.

'Özellikle şu anda altın alacak olanlara tavsiyemiz, birazcık daha beklemeleri olacaktır. Dövizdeki özellikle önümüzdeki haftalardaki faiz artışları birazcık daha geri çekilmelere sebebiyet verebilir.'

Editör: Haber Merkezi