Rabia ARSLAN / Meryem KARADAĞ

Mersin'de mevsim normallerinin üstünde olan sıcaklarla beraber araç yangın sayısı da günden güne artıyor. Bu artışın en etkili sebeplerinden birisi, araç içinde bırakılan yanıcı ve yakıcı maddeler oluyor. Uzmanlar araç sürücülerini bu konuda dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

'ARAÇ İÇLERİNDE YAKICI VE YANICI MADDE BIRAKMAYALIM'
Sıcaklarda araç içinde yanıcı madde bıraktığını ve bu konuda bilinçsiz olduğunu belirten Şuayip Görgülü, 'Bundan bir iki yıl önce hiç dikkat etmiyordum. Ama bunun ne kadar hassas bir şey olduğunu anladım. Geçen senelerde araç içinde bıraktığım çakmak neredeyse aracımın yanmasına sebep oluyordu. O gün bugündür araç içinde yazın bunları bırakmamaya özen gösteriyorum. Özen göstermeyen herkese de buradan dikkat etmeleri konusunda çağrıda bulunuyorum. Derler ya 'bir musibet bin nasihatten iyidir' diye ben o musibetin kıyısından dönmüş birisi olarak herkesi uyarıyorum. Araç içlerinde yakıcı ve yanıcı madde bırakmayalım' ifadelerini kullandı.

'BOMBA GÖREVİ GÖREBİLİYOR'

Son Bir Haftada 50 Terörist Etkisiz Hâle Getirildi Son Bir Haftada 50 Terörist Etkisiz Hâle Getirildi

Havaların ısınmasıyla beraber araç içerisinde bırakılan malzemelerden kaynaklanan yangın sayısının da arttığını ifade eden Mustafa Seğmen, 'Araçlarımızı park ederken gölge olan yerleri tercih etmeliyiz. Araç içinde unuttuğumuz deodorant, kolonya, çakmak ve benzeri malzemeler yanıcı olduğu için bu mevsimlerde bomba görevi görebiliyor. Ama ne yazık ki sürücülerimiz bu konuda bilinçli değil. Eğer dikkat edilmezse hem can hem mal kaybı yaşanabilir' diye konuştu.

Araçlarda en az bir yangın tüpü ve ilk yardım çantası olması gerektiğini vurgulayan Seğmen, araçları park ederken oluşabilecek her türlü olumsuz duruma karşı güvenliği riske atacak ve müdahaleyi zorlaştıracak konumların da göz önünde bulundurulması gerektiğini dile getirdi.

'İNSANLAR BİLİNÇLİ DAVRANMIYOR'

Yangın tehlikesini artıran materyallerden birinin de cam şişeler olduğunu belirten Emir Yılmaz, 'Araç içinde bırakılan cam şişeler güneş ışınlarını yansıtan materyallerdir. Bu yansımalar tek bir yöne odaklandığı için yangın çıkmasını hızlandırıyor. Mersin'de birçok araç yanıyor. Sizce neden? Tam da bu sebepten, insanlar bilinçli değil. Bilinçli davransa bu olumsuz olayların hiç birisi yaşanmayacak' dedi.
Uzmanlar da bu konuda vatandaşları uyarmaya devam ediyor. Normallerin dışında bir sıcak yaşadığımıza işaret ederek konunun ciddiyetinin farkına varılmasını ve bu patlamaların öncelikle can sonrasında ise mal kaybına neden olabilme ihtimalinin çok yüksek olduğuna vurgu yaptı.

Editör: Haber Merkezi