Tabela Güncellendi: 19 Eylül Benzin, Mazot, LPG Fiyatları Tabela Güncellendi: 19 Eylül Benzin, Mazot, LPG Fiyatları

Enflasyon karşısında vatandaşlar çareyi bir dönem gıda ürünlerini toptan alıp stoklamakta buluyordu. Ancak artışı durmayan fiyatlar sonrası bu durum değişti.
HABER: Rabia Arslan / Meryem KARADAĞ
Marketlerde her gün farklı fiyat etiketleri ile karşılaşan vatandaş, alım güçlerinin sadece günü kurtarabildiğini, artan fiyattan az etkilenmek için toplu şekilde stok amacıyla artık gıda ürünü alamadıklarını söylüyor. Artan fiyatlarla birlikte alışverişini kısıtladığını ve ne alacaksa market market gezip en ucuzunu lamaya çalıştığını söyleyen Murat Yöreli, ' Saatlerinizi alan bir alışveriş düşünün tam bir eziyet nereden kısacağımızı şaştık her şey ateş pahası. En ucuz en uygunu nereyse oradan almayı tercih ediyorum' dedi. Aylık alışverişini sorduğumuz Yöreli, ' mümkün değil günü geçirirsek ne ala' dedi.


VATANDAŞ PAHALILIKTAN ŞİKAYETÇİ!
Pahalılıktan isyan eden Süleyman Tatlı, '900 TL ödedim. Bıktık, bıktık, bıktık. Kemerleri sıkmaktan karnımızın içine geçti. Et alamadık, sayılı tavuk aldık. Günlük alışverişe bu kadar ödedik. Yaşamaya çabalıyoruz. Ölmemek için yaşıyoruz' diye konuştu.


'ARTIK KALİTEYE BAKMIYORUZ. EN UYGUN NEYSE ONU ALIYORUZ'
Birçok şeyden ödün verdiklerini ve kemer sıktıklarını söyleyen Ayhan Koca, 'Çok bir şey almadık ama bin TL'nin üzerinde ödedik. Günlük alışveriş yaptık. Normalin de altında almak zorundayız artık. Çünkü fiyatlar bayağı uçuk. Her yerde fiyatlar bu şekilde. Çok kısıyoruz artık. Çocuklarımıza 2 paket değil,1 paket meyve suyu alıyoruz. Ekmeğimizi de 1 paket alıyoruz. Artık kaliteye bakmıyoruz. En uygun neyse onu alıyoruz. Örneğin kullandığımız çamaşır ilacında bile en uygununu alıyoruz. Temizler temizlemez önemli değil artık. Tek maaş, ev kira başa çıkamıyoruz artık. Bir gün önce aldığım ürünü ertesi gün 30 TL farkla buluyorum. Bunu neye göre belirliyorlar anlayamadım. Bir günde ciddi anlamda fiyat değişikliği oluyor' ifadelerini kullandı.


'HER HAFTA ZAM GELİYOR'
Kontrolsüz satışlarla halkın zor durumda bırakıldığını söyleyen Mustafa Alsancak, 'Fiyatlar mecazi anlamda çok güzel. Bunlar bir halka kontrolsüz satışlar zor durumda bırakıyor. Dar gelirli vatandaş marulu maydanozu bile alamaz hale geldi. Biz de mecburiyetten en acil şeyleri alıyoruz sadece. Ayağımızı yorganımıza göre uzatalım, sadece acil olanları alalım diyoruz kendimize. Hakikaten aşırı bir pahalılık var. Bugün 3 kuruşa aldığımızı yarın 5 kuruşa, ertesi gün 7 kuruşa alıyoruz. Her hafta zam geliyor. İdarecilerimizin, idaricilik yapmaları lazım. Siyasi ortamlarda herhangi bir vatandaşı elinden tutun milletvekili de yaparsınız, muhtar da yaparsınız ama idareci yapamazsınız. İdarecilik bir sanat işidir. Birçok malın KDV vergisini düşürmeleri gerekiyor'dedi.


'YAPTIĞIM ALIŞVERİŞE 1324 TL ÖDEDİM'
Serbest piyasanın denetimsizliğine değinen Vehbi Kızıl, ' Denetimsizlikten çok şikayetçiyiz.Yaptığım alışverişe 1324 TL ödedim. Maalesef her şey son derece pahalı. Denetim yok, hiçbir şey yok.Bir marketle diğer market arasında yeri geliyor bir üründe 20 lira fark oluyor. Özellikle bu denetimsizlikten çok şikayetçiyiz' şeklinde konuştu.


HAFTALIK ALIŞVERİŞ 3000 TL!
Aylık alışveriş olmamasına rağmen çok fazla ödeme yapan Mehmet Güzel, 'Yaptığımız alışveriş aylık değil. Buna rağmen 3 bin kusur ödeme yaptık. İçinde et ürünü yok, sebze yok. Temizlik malzemesi ve birkaç içecek aldık sadece. Kısıtlama yapmıyoruz ama bir şey sahibi de olamıyoruz' ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi