Saçlarımızın güzelliği ve sağlığı, hem kendimizi hem de çevremizi etkileyen önemli bir faktördür. Ancak saçlarımızı renklendirmek, şekillendirmek veya farklı bir tarz yaratmak için yaptığımız işlemler, saçlarımızın yıpranmasına, kurumasına ve yanmasına neden olabilir. Peki boyadan yıpranmış saçlar nasıl onarılır? İşte size evde uygulayabileceğiniz bazı doğal ve bitkisel yöntemler:

DIY Olive Oil and Honey Hair Mask - The Chalkboard

  • Zeytinyağı ve bal maskesi:

Zeytinyağı saçları besler, nemlendirir ve yumuşatır. Bal ise saçlara parlaklık ve canlılık verir. Bir miktar zeytinyağı ile aynı oranda balı karıştırın. Saçlarınıza sürün ve bone ile kapatıp 1 saat bekletin. Ardından şampuan ile durulayın. Saçlarınız hem beslenecek hem de parlayacaktır.

Can Cats Eat Coconut?

  • Hindistan cevizi kürü:

Hindistan cevizi yağı saçı hem besler hem de onarır. Saçlarınızı yıkadıktan sonra, saç diplerinden uçlarına kadar hindistan cevizi yağı sürün. Saçlarınızı streç film ile sarın ve 2 saat bekletin. Daha sonra saçlarınızı ılık su ile durulayın. Bu kürü haftada bir kez uygulayabilirsiniz.

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler: Aloe Vera

  • Aloe vera maskesi:

Aloe vera saç derisini yatıştırır, saç köklerini güçlendirir ve saçlara nem kazandırır. Bir adet aloe vera yaprağını kesin ve içindeki jeli çıkarın. Jeli saçlarınıza sürün ve 30 dakika bekletin. Sonra saçlarınızı yıkayın. Bu maskenin etkisini artırmak için aloe vera jeline birkaç damla limon suyu veya zeytinyağı ekleyebilirsiniz.

Doğal Damıtılmış Kekik Suyu,Doğal Fermente Elma Sirkesi ,Organik Elma  Sirkesi

“Türkiye’de 70 Yaş Üstü Her 5 Kişiden Biri Alzheimerlı” “Türkiye’de 70 Yaş Üstü Her 5 Kişiden Biri Alzheimerlı”
  • Kekik suyu ve elma sirkesi karışımı:

Kekik suyu saç derisini temizler, saç dökülmesini önler ve saçların daha hızlı uzamasını sağlar. Elma sirkesi ise saçlara parlaklık verir ve saç uçlarını onarır. 1 çorba kaşığı kekik suyu, 1 çay bardağı elma sirkesi, 1,5 bardak su ve 1 çay kaşığı tuzu iyice karıştırıp saç diplerine masaj yaparak uygulayın. Ardından, saçlarınızı havlu ile sarıp yaklaşık 2 saat bekleyin. Daha sonra, saçlarınızı yıkayın.