16 Kasım 2023 tarihinde "Kara para aklama" ve "Suç örgütüne üye olma" suçlamalarıyla tutuklanan Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek kardeşlerin duruşması Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

İlk duruşmada, tutuksuz yargılanan Gülnihal Çiçek (Nihal Candan) avukatıyla birlikte adliyeye geldi. Duruşma öncesinde Nihal Candan'ın sorulara yanıt vermediği gözlemlendi. Tutuklu yargılanan Bahar Candan ise jandarma eşliğinde mahkeme salonuna getirildi.

Duruşmada, örgüt yöneticisi olmakla suçlanan Onur Apaydın SEGBİS sistemi aracılığıyla hazır bulundu. Bahar Candan ile tutuksuz sanık Nihal Candan ve diğer bazı sanıklar duruşma salonunda yer aldı.

Nihal Candan, duruşma sırasında kardeşi Bahar Candan’a destek vererek, “Her şey çok güzel olacak, hep yanında olacağız. Çok dua ettim sana” dedi. Candan, duygusal anlar yaşadığı sırada ağlayarak kardeşine moral vermeye çalıştı. Duruşma salonunda, kardeşler nefes egzersizi yaptı ve elleriyle kalp işareti oluşturdu.

Kimlik tespitleri esnasında Bahar Candan, sosyal medya işleri ile uğraştığını ve aylık gelirinin 60 bin TL ila 100 bin TL arasında değiştiğini belirtti. Gülnihal Çiçek ise evli olduğunu ve avukatlık yaptığını ifade etti. Stajının iptal edildiğini belirten Çiçek, aylık gelirinin bulunmadığını açıkladı.

Şu anda duruşma hakimin iddianameyi okumasıyla devam ediyor. İddianamenin okunmasının ardından sanıkların savunmalarının alınması bekleniyor.

Abdurrahman Ay’ın Çetesine Operasyon: 6 Kişi Tutuklandı Abdurrahman Ay’ın Çetesine Operasyon: 6 Kişi Tutuklandı

1080xauto.webp

Kaynak: Haber Merkezi