Siyaset

CHP MİLLETVEKİLİ ADAY TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

Mersin 28. Dönem CHP milletvekili aday tanıtım toplantısı Mersin Büyükşehir Belediye Kongre Merkezinde gerçekleşti. CHP milletvekili adayları konuşmalarında zaferin yakın olduğunu vurguladılar.

Abone Ol

Seren SABUNCU

Mersin 28. Dönem CHP milletvekili aday tanıtım toplantısı Mersin Büyükşehir Belediye Kongre Merkezinde gerçekleşti. Toplantıya Mersin Büyükşehir Belediye başkanı Vahap Seçer, Tarsus Belediye başkanı Haluk Bozdoğan, Mezitli Belediye başkanı Neşet Tarhan, CHP il başkanı Koral Ömür, CHP milletvekili Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel ve 13. Milletvekili adayları Ali Mahir Başarır, Gülcan Kış, Mehmet Emin Ekmen (DEVA Partisi), Talat Dinçer, Hasan Ufuk Çakır, Emre Yılmaz, Nürsen Yücesoy Temizkan, Leyla Serin Kırık,Ahmet Yorgun, Mehmet Gültekin Uğur, Şerife Arıcı, Güven Kocabıyık, Neslihan Çelebi katılımıyla aday tanıtım toplantısı başladı.

Başarır 'Zafer Yakın Diyorum'

Mersin 1'nci sıra milletvekili adayı olan Ali Mahir Başarır güzel günlere 29 gün kaldığını söyleyen Başarır, 'İki gün önce Yenişehir'de bir gösteri vardı. Levent Üzücü ve Orhan Aydın gelmişti. Biliyorsunuz en çok yargılanan haklarında dava açılan sanatçılarından birisi onlara şunu sordum. Memleketimin dağlarına baktınız mı? Çiçek açtı, evet bahar geldi. Adalet gelecek, eşitlik gelecek, refah gelecek. Memleketime huzur gelecek. Yolda sokakta bana soruyorlar 29 gün sonra ne olacak? Hemen söyleyeyim. Artık Mecliste beşli çete olmayacak. Artık Türkiye'nin her yerinden görmediği, duymadığı, bilmediği köprüye kimse para ödemeyecek. O para bizim olacak. Ne olacak? Telekom'u satanlardan tezkehip peşkeş çekenlerden Mersin Limanını değerinin üçte birini verenlerden hesap sorulacak bu sözleşmeler feshedilecek. Artık bizi eleştirdiği için kimseyi yargılayamayacak. Kazancımızı bir gurup bu ülkeyi sömüren seçkine değil seksen beş milyona dağıtacağız. Emekli, işçi, öğrenci, çiftçi nefes alacak. Üç gündür yoğun bir şekilde sokaktayız. Toroslar, Yenişehir, Akdeniz'deyiz. Görmediğim bir ilgiyi görüyorum. Kaç milletvekili çıkardınız bilmiyorum ama tahmininizden çok daha fazla milletvekili çıkacak. Tarihi bir fark atacağız Recep Tayip Erdoğan bile şaşıracak. Patates soğan deyince aklıma Recep Tayip Erdoğan'ın Mersin'e son hediyesi aklıma geliyor. Nebati tabi'ki bakanlar milletvekili adayı olacak hakları ama bu devletin yakıtıyla aracıyla valisiyle kaymakamıyla seçim kampanyası yapmayacak. Nebati Togg ile buraya gelmiş gayet güzel bir araba onur duyuyorum. Bana demiş ki her halde arabayı kıskandın sana mersin de bir tur attırayım. Sayın Nebati merak etme biz sana mersinde zaten en az iki tur attıracağız. İkinci bir şey daha söylemiş ama en çok buna güldüm Mersin'i şahlandıracağız demiş. Kardeşim Mersin'i şahlandıran bir adam var zaten. Cumhuriyet tarihinden beri ilk kez Mersin'de metro yapıyor sen ona izin ver ona. Sizlere seçim sonuna kadar söz veriyorum. Ben birinci sırada değilim ben on üçüncü sıradayım en çok ben çalışacağım en çok ben yürüyeceğim' dedi.

Kış 'Kadınların Yaşamsal Taleplerinin Takipçisi Olacağım'

CHP 2'nci sıra milletvekili adayı Gülcan Kış bu yola kadınlar için çıktığını vurguladı. Kış 'Bir kadın düşünür şöyle der. Dünya'nın neresinde bir kadın kendisi için ayağa kalkarsa aslında bütün kadınlar için ayağa kalkmış olur Gerçekten öyledir. Türkiye'nin ilk kadın belediye başkanı olan Müfide İlhan'ın memleketinde önce kendisi için, sonra bütün kadınlar için ayağa kalkan Kadınların eşitlik mücadelesine ömrünü adayan ve bu yolda genç yaşta ölümü göze alan Gonca Kuriş'in katledildiği bu şehirde Bir kadın milletvekili adayı olarak üç tane beyin sorumluluğun ne kadar ağır olduğunu ve biz kadınlar açısından da ne kadar değerli olduğunu çok iyi biliyoruz. Ve bütün kadınlar için yola çıktığımı, sorumluluğum ve bilinci içerisindeyim Başta İstanbul Sözleşmesi olmak üzere yeniden hayata geçirileceği ve altı bin iki yüz seksen dört sayılı kadına karşı şiddetin önlenmesine dair yasanın Etkin uygulanması olmak üzere kadınların yaşamsal taleplerinin takipçisi olacağıma, neferi olacağıma ve yılmaz savunucusu olacağıma söz veriyorum Değerli yol arkadaşlarım Gazi Mustafa Kemal'in önderlik ettiği cumhuriyet esasında bir kadın devrimidir. İşte ben Gülcan Kış Cumhuriyet sayesinde okudum. Ve inşaat mühendisi oldum. Cumhuriyet sayesinde kadın kimliğimle, iş yaşamına girdim. Cumhuriyet sayesinde belediye meclis üyesi oldum ve Mersin halkımız takdir ederse, bir ay sonra da milletvekili olarak huzurlarınızda olacağım. Atatürk'ün ve Cumhuriyet biz kadınlara sağladığı bu haklar sayesinde bugün burada erkek yoldaşlarımıza omuz omuzayız, yan yanayız. Çok değerli yol arkadaşlarım Partimizin çeyrek asır sonra Mersin'den çıkaracağı ilk kadın milletvekili olmanın çok büyük heyecanını yaşıyorum. Bu mücadeleme bugüne kadar destek veren, emek veren, kadının siyasette görünür olması mücadelesinin diri tutan tüm kadınlarımıza minnet duygularımı sunuyorum' diye konuştu.

Birleşe Birleşe Kazanacağız

Aslında biz Mersin olduk diyen 3'ncü milletvekili adayı Mehmet Emin Ekmen, 'Birleşe birleşe kazanacağız. Türkiye'ye hizmet edeceğiz. Biz iktidarımızda Türkiye'de hiçbir ayrımcılık yapmadan, her bir vatandaşımızı anasından doğduğu zaman elde ettiği haklarıyla ve sonradan yaptığı tüm tercihleriyle saygın bir vatandaş kabul edeceğiz. Bu ülkeyi onun için yaşanılabilir bir ülke kılacağız. Biz Özgürlükçü, laiklik anlayışımızla devleti herhangi bir dini, felsefi, siyasi görüşün sopasına çevirmeden her bir inanç ve inançsızlık grubu için yaşanılabilir bir ülke inşa edeceğiz' dedi.