Coca-Cola Ürünleri Tehlike Saçıyor: BPA İçerdiği İçin Acil Toplatılıyor

Dünyanın en popüler içecek markalarından biri olan Coca-Cola, şaşırtıcı bir gelişmeyle gündeme geldi. Belirli bir üretim serisindeki Coca-Cola Cherry içeceğinde BPA (Bisfenol A) kimyasalının tespit edilmesi üzerine ürünler acil bir şekilde market raflarından toplatılıyor.

Fransız hükümetine ait RappelConso sitesinde yapılan duyuruda, özellikle 8/02/2025 L09B numaralı üretim serisindeki içecek kutularının ambalajında kullanılan fenoksi reçinesinin BPA içerdiği belirtildi. BPA'nın insan sağlığı için tehlikeli olduğu ve özellikle endokrin bozucu etkileriyle üreme bozuklukları, metabolik bozukluklar ve hormon bağımlı kanserler üzerinde olası etkilere sahip olduğu vurgulandı.

Fransa'da gıda ambalajlarında BPA içeren ürünlerin 2012 yılından bu yana yasaklandığı hatırlatılarak, tüketicilere içeceğin tüketilmesinden kaçınılması konusunda ciddi uyarılar yapıldı. Özellikle hamile kadınların bu içeceği içmelerinin riskli olabileceği belirtildi.

Coca-Cola yetkilileri henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmazken, tüketicilerin sağlığı ve güvenliği açısından durumun ciddiyeti üzerinde duruluyor. RappelConso'nun verdiği bilgiler doğrultusunda, söz konusu ürünlerin toplatılma işlemi hızla devam ediyor.

Stoltenberg: "Güneyde Türkiye, ve batıda ABD olmadan Avrupa kıtasının güvenliği imkansızdır" Stoltenberg: "Güneyde Türkiye, ve batıda ABD olmadan Avrupa kıtasının güvenliği imkansızdır"

Bu gelişmeyle birlikte Coca-Cola, Fransa'da ve uluslararası düzeyde tüketici tepkisiyle karşı karşıya kalmış durumda. Ürünlerin geri çağrılma süreci ve ilerleyen aşamalarla ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

Kaynak: Haber Merkezi