Cumartesi Anneleri, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) İstanbul'da Galatasaray Meydanı'ndaki oturma eylemlerinin yasaklanmasıyla ilgili verdiği 'hak ihlali' kararına rağmen bir kez daha gözaltına alındı.

AYM kararına rağmen Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelen haftalardır hukuksuz şekilde gözaltına alınırken, kayıp yakınları ve hak savunucularına 951. haftada Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de destek verdi.

BASIN AÇIKLAMASINI PERVİN BULDAN OKUDU

Polisler, basın açıklamasını takip etmek isteyen gazetecilere alandan uzaklaştırdı. Basın açıklaması Pervin Buldan tarafından okunurken, çok sayıda kişi de bir kez daha gözaltına alındı.

17 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Cumartesi Anneleri'nin sosyal medya hesabından, gözaltına alınan isimlerin listesi de paylaşıldı.

Gözaltındaki isimler şöyle:

Hanife Yıldız, İkbal Eren Yarıcı, Maside Ocak, Hanım Tosun, Mikail Kırbayır, Ali Ocak, Eren Keskin, Gülseren Yoleri, Leman Yurtsever , Cihan Kaplan, Hatice Onaran, Fırat Akdeniz, Nazım Dikbaş, İsmail Yücel, Hünkar Hüdai Yurtsever, Arda Yüksel ve Meryem Bars. (ileri haber)

İsrail Savunma Bakanı duyurdu: Savaşta yeni dönem başladı İsrail Savunma Bakanı duyurdu: Savaşta yeni dönem başladı
Editör: Haber Merkezi