Dar gelirli vatandaşlara yönelik sosyal projelerine bir yenisini eklemeye hazırlanan hükümet, bu kez de otomobil alımlarını teşvik edecek kapsamlı bir destek programını hayata geçiriyor. “İlk Arabam Yerli Otomobil Aile Destek Programı” adı altında yürütülecek bu yeni kampanya, özellikle 3 ve daha fazla çocuğu olan düşük gelirli ailelere uzun vadeli finansman ve ödeme kolaylığı sağlayarak ilk kez otomobil sahibi olmalarını hedefliyor.

Uzun Vadeli Finansman Seçenekleri Geliyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülecek program kapsamında, dar gelirli aileler için yerli otomobil Togg’a yönelik özel destek mekanizmaları devreye alınacak. Programın temel amacı, düşük gelir grubundaki vatandaşların araç sahipliğini artırmak ve ulaşımı herkes için erişilebilir hale getirmek olacak. Verilecek destekle birlikte araç alımında 48 ayı bulan vadelere ek olarak daha uzun süreli ödeme planlarının da sunulabileceği konuşuluyor.

BDDK'nın geçtiğimiz günlerde yaptığı düzenlemeyle, 2 milyon 500 bin TL ve altındaki araçlar için kredi oranı %70, vade süresi ise 48 ay olarak belirlenmişti. Halihazırda 1 milyon 440 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulan Togg modelleri için bu sınırlar dahilinde destek sunulurken, yeni kampanyayla daha geniş vadeli ve düşük faizli imkanların sağlanması bekleniyor.

Sosyal Refaha ve Çevreye Katkı Sağlayacak

Programla sadece bireysel mobilitenin artırılması değil, aynı zamanda çevresel ve toplumsal fayda da amaçlanıyor. Yaşlı araçların trafikten çekilerek yerini daha az karbon salınımına sahip elektrikli otomobillere bırakmasıyla, ülke genelindeki karbon emisyonlarının azalması hedefleniyor. Bu adım aynı zamanda Türkiye’nin elektrikli araç dönüşümünde ivme kazanmasına da katkı sağlayacak.

Togg’un satışlarının bu kampanya sayesinde artması, yerli üretim otomobillerin iç pazardaki payını yükseltmesi açısından stratejik önem taşıyor. Yerli otomobilin yaygınlaşması, otomotiv sektöründe yerlilik oranını artırmanın yanı sıra sektördeki dönüşüm sürecine de hız kazandıracak.

2030 İçin Yüzde 35 Elektrikli Araç Hedefi

Türkiye, 2022 yılında yayımladığı “Mobilite Araç ve Teknolojileri Stratejisi Yol Haritası” ile elektrikli araçlar alanında önemli hedefler belirlemişti. Bu hedefler doğrultusunda 2030 yılında elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların pazar payının %35'e, yerlilik oranının ise %75'e ulaşması amaçlanıyor. Ayrıca, Türkiye’nin Avrupa’da elektrikli ve otonom ticari araç üretiminde lider ülkelerden biri olması hedefleniyor.

Bayram Sorası Zam Fırtınası: Elektrik, Doğalgaz, Akaryakıt, Ulaşım, Gıda... Bayram Sorası Zam Fırtınası: Elektrik, Doğalgaz, Akaryakıt, Ulaşım, Gıda...

TOGG: Otomotivde Milli Dönüşümün Sembolü

Yerli ve elektrikli otomobil markası Togg, sadece bir araç üreticisi olmanın ötesinde, Türkiye’nin otomotiv sanayisinde dönüşümünü simgeleyen bir girişim olarak öne çıkıyor. Togg, inovasyon odaklı yapısıyla 40’tan fazla girişimle iş birliği içerisinde çalışıyor ve mobilite ekosistemini destekliyor. Elektrikli şarj altyapısının yaygınlaşmasında da öncü rol üstlenen Togg, Türkiye’nin teknolojik atılım vizyonunun taşıyıcı projelerinden biri olarak kabul ediliyor.

Küresel pazarda da büyümeyi hedefleyen Togg’un uluslararası başarı elde etmesi durumunda, Türkiye'nin mobilite ekosistemine daha fazla yatırım çekmesi ve teknolojik liderlik iddiasının pekiştirilmesi bekleniyor.

turkiye-de-en-cok-satilan-20-elektrikli-otomobil-markasi-togg-kacinci-sirada

Kimler Faydalanabilecek?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülecek “İlk Arabam Yerli Otomobil Aile Destek Programı” özellikle arabası bulunmayan ve ilk kez araç alacak 3 ve üzeri çocuklu aileleri kapsıyor. Programın başvuru şartları, destek türleri ve kapsamı ise ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşılacak.

Kampanyaya olan ilginin yüksek olacağı öngörülüyor. Gerek sosyal medyada gerekse dar gelirli vatandaşlar arasında heyecanla beklenen program, Türkiye’de otomobil sahipliğini yaygınlaştırma yolunda önemli bir dönüm noktası olabilir.

togg-icin-genel-siparisler-20-ocakta-basliyor-isif

Kaynak: Haber Merkezi