Yener, Ticaret Bakanlığı’nın, çelik, çimento, hammadde, yiyecek ve giyecek gibi pek çok malın İsrail’e satışı veya bu satışlara aracılık yapılması konusundaki iddialara ivedilikle açıklama yapması gerektiğini ifade etti. Bakanlığın ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin verilerine dayanan analizlere göre, İsrail’e gönderilen malların Filistin’e gidiyormuş gibi gösterildiğini veya farklı ülkeler üzerinden sevkiyat yapıldığını öne sürdü. Yener, ayrıca Azerbaycan'ın petrol sevkiyatının Türkiye üzerinden İsrail ile ticaretin sürdürülmesine katkıda bulunduğunu belirtti.

Yener, "Tarihin gördüğü en büyük katliamlardan birine sahne olan Filistin’de açık bir soykırıma girişen İsrail’e karşı, bir yandan kürsülerden en ağır sözler dile getirirken, diğer yandan gemiler dolusu malın İsrail’e ulaştırıldığı iddiaları derhal açıklığa kavuşturulmalıdır," diyerek, bu çelişkili durumu eleştirdi.

ESKİYE RAĞBET ESKİYE RAĞBET

Yener, Türkiye’nin uluslararası kamuoyunda duruşunu netleştirmesi ve bu konudaki iddialara ilişkin şeffaflık sağlaması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Tahir KARAMAN