Pasta kesildikten, buket fırlatıldıktan ve konuklar hediye paketlerini topladıktan sonra, birçok yeni evli çift evliliklerini tamamlar. Ancak tüm çiftler düğün gecelerinde seks yapmaz.gerdek-gecesi-iliskiye-girilir-mi-626cff8e105cb

Çiftler düğün gecesi seks yapma baskısı hissediyor. Ancak iki uzman, evliliğinizi hızlı bir şekilde tamamlamanın toplumun iddia ettiği kadar önemli olmayabileceğini söylüyor.

Fullerton'daki California Eyalet Üniversitesi'nde profesyonel seks koçu ve cinsel iletişim profesörü olan Tara Suwinyattichaiporn, bu toplumsal beklentiyi bir kenara bırakmamız gerektiğini söylüyor. Business Insider'a konuşan Suwinyattichaiporn, "Bu inancı sürdürmemize ve bunu düğün gecesi yapmaya çalışmamıza gerek yok," dedi. Uzman, "Evet" demeden önce seks yapmış olsanız da olmasanız da bunun "modası geçmiş bir inanç" olduğunu söyledi.

İsrail Savunma Bakanı duyurdu: Savaşta yeni dönem başladı İsrail Savunma Bakanı duyurdu: Savaşta yeni dönem başladı

Lisanslı bir evlilik ve aile terapisti olan Kiaundra Jackson, beklentilerinizi yumuşatmanız ve düğün gecenizde seks yapmanız için kendiniz ve eşiniz üzerindeki baskıyı azaltmanız gerektiğini söyledi. Jackson, BI'a verdiği demeçte, "Evliliğinizi düğün gecenizde tamamlamak bazıları için büyük bir olay olabilir, ancak tüm çiftler için değil" dedi.

kadinlarin_dugun_gecesi_itiraflari

Jackson, toplumdan ya da arkadaşlarınızdan baskı hissediyorsanız, özellikle cinsel travma yaşadıysanız ya da dini veya ruhani inançlarınızla mücadele ediyorsanız, bu baskıyı bertaraf etmek için elinizden geleni yapın diye ekledi. Jackson, "Seks yapmamayı seçseniz de ya da bir şeyler ters gitse de, evliliğinizin ayakta kalabileceğini ve gelişebileceğini unutmayın" dedi.

Jackson, "Genellikle bir deneyimin nasıl olması gerektiğine dair kafamızda fanteziler yaratırız, ancak beklentilerimizi karşılamadığında hayal kırıklığına uğrarız. Evli olmanın en güzel yanı, bunu çözmek, birbirinizin vücudunu öğrenmek ve yakınlığınızı geliştirmek için bir ömür boyu zamanınızın olmasıdır" dedi. Suwinyattichaiporn ise  "Bedenler yanıt vermiyorsa zorlamamak daha iyidir" dedi.

kapak_173154

Jackson, daha önce seks yapmış olsanız bile, düğün geceniz için gergin hissetmenin normal olduğunu söyledi. Yeni eşinize yaslanın ve duygularınızı yargılamadan konuşun. Jackson, "Sinirlerinizi yatıştırmak için ne hissettiğiniz konusunda dürüst ve açık olun ki partneriniz de sizi rahatlatabilsin" dedi. 

Suwinyattichaiporn, çok yorgun olsanız da, çok fazla içki içmiş olsanız da ya da havanızda olmasanız da, yeni eşinizle anlamlı bir "yakınlık ve bağlantı" yaşamanın başka yolları da olduğunu söyledi. "Soyunabilir, sarılabilir, öpüşebilir, öpüşebilir, birlikte yatağa girebilir, el ele tutuşabilir veya kucaklaşabilirsiniz" dedi: "Yakınlığı paylaşmanın pek çok başka yolu var ve ertesi gün seks yapmakta hiçbir sakınca yok"

iiNInGkMQTS3JusY

Jackson, evlenmeden önce cinsel aktiviteden uzak durmayı tercih edenler için beklenti ve baskının daha da büyük olabileceğini söyledi.

"Partnerinizin cinsel olarak ne istediği, neye ihtiyaç duyduğu ya da neyi arzuladığı konusunda hiçbir fikriniz yok çünkü bunlar henüz keşfedilmedi" diyen Jackson, "Daha önce cinsel faaliyette bulunan çiftler için daha az baskı olduğunu düşünüyorum çünkü eşleriyle yakın olmanın nasıl bir şey olduğunu zaten biliyorlar. Beklenti muhtemelen iyi bir cinsel yaşamı sürdürmek, eskisi ise iyi bir cinsel yaşam başlatmaktı" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: İmece Gazetesi