Yangın nedeniyle belediye başkanı, ilçe kaymakamı ve Orman Bölge Müdürüyle görüşerek bilgi alan Ekmen, yangınla mücadele ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili fikir alışverişinde de bulundu.

Yangının etkilerinin önümüzdeki süreçte daha iyi ortaya çıkacağına inandığını belirten Ekmen, 'Bölgede yangınla mücadele eden ekiplerimizin, büyük zorluklarla yangını kontrol altına almayı başardığını öğrendik. Gerek Orman Genel Müdürlüğü ve Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, ilçe belediyeleri arazöz ve iş makinaları ile bölgede yaşayan vatandaşlar da ellerinde ne imkan varsa, kazmayla kürekle, yangın ekiplerine lojistik destek vererek, yangının durdurulmasında büyük başarı sağlamıştır' dedi.

Bundan sonra yapılması gerekenler konusunda devlet kurumlarının hemen harekete geçeceğine vurgu yapan Ekmen, 'Resmi kurumlarımız ve TBMM çatısı altında biz milletvekilleri olarak yaraların bir an önce sarılarak bölge halkının uğradığı zararın bir an önce giderilmesini sağlayacağız. Bölgenin kısa sürede yeniden orman haline gelmesi için ne yapılması gerekiyorsa hassas bir şekilde takibini yapacağız. Umarız böylesi felaketleri bir daha yaşamayız. Hepimize geçmiş olsun' diye konuştu. (haber merkezi)

Adanalıların Ömrü Kısaldı Adanalıların Ömrü Kısaldı
Editör: Haber Merkezi